Anilíny na mastnotu na sviečky

Ak hľadáš, kde kúpiť mastné anilíny na farbenie tvojich ručne vyrobených sviečok, v Gran Velada nájdeš širokú škálu farieb. Predávajú sa v prášku a sú k dispozícii v širokej škále: zelené, žlté, odtiene zeme, červené, ružové, fialové, modré, hnedé alebo čierne. Mastné anilíny sú nerozpustné vo vode. Rozpúšťajú sa iba v tukoch, ako sú vosky alebo parafíny. Ide o farbivá, ktoré veľmi špinia. Veľa vydržia, preto sú tak rentabilné. Napríklad 10 g anilínu môže farbiť približne 5 kg parafínu.

Anilíny na mastnotu na sviečky

Najnovšie príspevky na blogu

Kde kúpiť anilíny

Ak hľadáš, kde kúpiť tukové anilíny na farbenie ručne vyrábaných sviečok, v Gran Velada nájdeš širokú škálu farieb. Predávajú sa vo forme prášku a sú k dispozícii v širokej škále: zelená, žltá, zemité tóny, červená, ružová, fialová, modrá, hnedá alebo čierna. Anilíny na mazivo sú nerozpustné vo vode. Rozpúšťajú sa iba v tukoch, ako sú vosky alebo parafíny. Jedná sa o farbivá, ktoré veľa farbia. Šíria sa veľa, preto sú tak ziskové. Napríklad s 10 g. anilínu môžeš farbiť asi 5 kg parafínu.

Aby sa anilíny dobre rozpustili, kvapalný parafín musí mať teplotu približne 80 ° C alebo viac, v závislosti od farby. Keď dosiahne dostatočnú teplotu, nalej trochu parafínu do plastového pohára a pridaj štipku anilínu. Dobre sa premieša, aby sa integroval a neexistovali žiadne hrudky. Akonáhle je táto zmes pripravená, pridá sa do zvyšku roztaveného parafínu a mieša sa niekoľko minút.

V závislosti od množstva pridaného anilínu sa získa jeden alebo druhý tón. Rovnaké farbivo môže poskytnúť pastelové alebo tmavé tóny v závislosti od pridaného súčtu. Sú koncentrované, takže stačí štipka. Najlepšie je pridať kúsok po kúsku na získanie požadovaného tónu. Ak prekročíš množstvo, je pravdepodobné, že farbivo skončí dekantáciou a existujú farebné škvrny bez dispergovania.

Napriek tomu, že na obrázkoch farba prášku nezodpovedá názvu, po zmiešaní s parafínom alebo voskom sa získa uvedený tón. Anilíny majú klady a zápory. Medzi výhody patria najsilnejšie farbivá, ktoré existujú pre sviečky, pokiaľ ide o intenzitu, ktoré sa šíria najviac. A medzi nevýhodami sú citlivé na svetlo, môžu sa zafarbiť jeho prebytkom a veľa zafarbiť. Pri práci s nimi musíš byť veľmi opatrný/á, pretože je veľmi ťažké odstrániť anilínovú škvrnu. Na druhej strane, sviečky vyrobené z anilínu na mazivo môžu zafarbiť povrchy, na ktorých spočívajú.

V Gran Velada si môžeš kúpiť anilíny na mazivo v nádobách od 10 g. do pol kilogramu. Aby sa výrobok udržal v dobrom stave, musí sa skladovať na mieste, kde ho slnko a svetlo nedosiahnu. Okrem toho musí byť chránený pred vlhkosťou.