Kyselina stearová

Na našej webovej stránke nájdeš rôzne typy kyseliny stearovej, výber jedného alebo druhého druhu závisí úplne od toho, na aký účel ho chceš použiť. Prejdi si každú z nich a zisti, ktorá je najlepšia pre výrobu požadovaných výrobkov .

Kyselina stearová

Najnovšie príspevky na blogu

V Gran Velada máme niekoľko druhov kyseliny stearovej, výber jedného alebo druhého typu závisí úplne od druhu výrobkov, ktoré sa chystáš vyrábať. Nižšie ti vysvetlíme, ktoré druhy na čo sa používajú.

Kyselina stearová, ktorú si môžeš kúpiť v Gran Velada, ti poslúži na výrobu sviečok, spevnenie ručne vyrábaných mydiel alebo výrobu domácej kozmetiky.

Rastlinná kyselina stearová je ideálna na výrobu sviečok, ručne vyrábaných mydiel a domácej kozmetiky. V našom internetovom obchode máme túto zložku veľkoobchodne aj maloobchodne. Jej pôvod je 100% rastlinný. Získava sa z palmového oleja kryštalizačným procesom. Na výrobu sviečok je možné použiť ju samostatne alebo ako prísadu do voskov. Medzitým sa kyselina stearová v mydlách používa na spevnenie mydiel. Kyselina stearová sa môže používať aj v kozmetike ako zložka krémov alebo iných prípravkov. .

Ďalším typom kyseliny stearovej je stearín pre sviečky, je to prísada, ktorá sa zmieša s parafínom na vytvrdnutie sviečok a na to, aby vydržali dlhšie. Táto zložka sa odporúča pridávať do parafínu počas domácej výroby na zvýšenie tvrdosti, lesku a nepriehľadnosti. Okrem toho pomáha odstraňovať hrudky a tak bude sviečka dokonale hladká. Preto majú stearínové sviečky vyššiu kvalitu.

Palmový stearín je ideálny produkt na výrobu sviečok, ktorý sa získava hlavne hydrolýzou palmového oleja. Je žltkastej farby a je dezodorizovaný. Jeho teplota topenia je 59 ° C. Rastlinný palmový stearín môže byť použitý ako prísada na zlepšenie kvality parafínu alebo priamo na nahradenie parafínov pri výrobe sviečok. Samozrejme, keďže ide o hydrogenovaný tuk, nezmydelňuje sa, preto sa jeho použitie v mydlách neodporúča. Tento palmový stearín na sviečky sa predáva vo vločkách a vzhľadom na svoj rastlinný pôvod je ideálny na výrobu ekologických sviečok.

Kryštalický stearín je ideálny produkt na výrobu sviečok alebo vonného stearínového osviežovača vzduchu. Na povrchu sviečky sa vytvárajú malé kryštalizácie, ktoré dotvárajú veľkolepý povrch bez prísad. S krištáľovým aspektom stearínových sviečok budeš môcť dať sviečkam atraktívny a nápadný efekt. Stearín z krištáľovej sviečky, ktorý si môžeš kúpiť v Gran Velada, je typ stearínu , ktorý sa získava z rafinovaného palmového oleja, zo série procesov a 100% rastlinného pôvodu. Ak chceš úspešne vyrobiť krištáľové sviečky , musíš používať iba tento typ stearínu bez pridania prísad a udržiavať teplotu nalievania v silikónovej alebo sklenenej forme 90 ° C