Konzervačné prostriedky na balzamy na pery

Balzamy na pery sa formulujú z masiel, voskov a olejov, preto je potrebné pridať im kozmetické konzervanty, aby sa nezhoršili a aby dlhšie vydržali v dobrom stave. V domácich receptoch na výrobu kakaa sú uvedené maslo kakaa alebo karité a prírodné vosky, ako je karnaubský vosk, vosk z včelích sviečok alebo včelí vosk, ktoré sa v rôznych pomeroch miešajú s rastlinnými olejmi na zníženie tvrdosti.

Konzervačné prostriedky na balzamy na pery

Najnovšie príspevky na blogu

Kozmetické konzervačné látky

Balzamy na pery sú formulované z masla, vosku a olejov, preto je potrebné pridať kozmetické konzervačné látky , aby sa nestuchli a vydržali dlhšie v dobrých podmienkach. Domáce recepty na výrobu kakaa zahŕňajú kakaové maslo alebo bambucké maslo a prírodné vosky, ako sú karnauba, kandelily alebo včelie vosky, ktoré sa miešajú v rôznych pomeroch s rastlinnými olejmi, aby sa znížila tvrdosť.

Ide o formulácie, ktoré neobsahujú vodu, a preto nemnožia mikroorganizmy, ako sú huby, baktérie alebo kvasinky. Preto, aby sa balzamy na pery udržali v dobrom stave, stačí použiť antioxidanty. Nie je potrebné používať antimikrobiálne konzervačné látky.

Jedným z najsilnejších antioxidantov je vitamín E. Okrem toho je prirodzený a rozpustný v tukových médiách. Preto je ideálne urobiť tento typ spracovania s takým vysokým percentom olejov a masiel. Potrebné množstvo je veľmi malé, približne 1% celkového spracovania. Napríklad pre 30 g. olejov s jednou alebo dvoma kvapkami vitamínu E je viac ako dosť.

Konzervačné látky sa musia pridať na konci spracovania, keď teplota klesne. Množstvo sa líši v závislosti od zvolenej konzervačnej látky, ale nemalo by prekročiť 1%. V tomto prípade sa do zmesi balzamu na pery roztaveného pri teplote približne 45 ° C pridá niekoľko kvapiek, dobre sa premieša a naleje sa do nádoby. Keď stuhnú, budú pripravené na použitie.

Antioxidačné konzervačné látky pomáhajú predchádzať zatuchnutiu, nepríjemne zapáchajúcim a meniacim farbu olejov. Vitamín E a ryžový olej sú dva skvelé antioxidanty. V kozmetike, v ktorej prevládajú oleje a maslá, ako v tomto prípade, je vhodné ich používať tak, aby nedošlo k zmenám vzhľadu, textúry, vône a farby.