Sójový vosk

Vosk zo sóje je prírodný vosk, rastlinného pôvodu, ktorý sa používa najmä na výrobu sviečok. Ale nielen to! Tiež sa dá použiť na prípravu vonných tyčiniek a kozmetických výrobkov, ako sú rúže, krémy ... Tu ho nájdeš v rôznych formátoch, s nízkym bodom topenia, ako aj s vysokým bodom topenia alebo tvarovateľný. Je možné ho kúpiť vo veľkoobchode aj maloobchode. Pozri si, čo všetko máš na dosah ruky, a získaj najkvalitnejší sójový vosk!

Sójový vosk

Najnovšie príspevky na blogu

V Gran Velada je možné kúpiť kvalitný sójový vosk za dobrú cenu. Nájdeš tu vosk s vysokým bodom topenia, vosk s nízkym bodom topenia, alebo tvarovateľný vosk. Sójový vosk je možné kúpiť aj veľkoobchodne s už uplatnenými množstevnými zľavami.

Sójový vosk sa získava z oleja tejto rastliny. Vyrába sa v tuhom, pevnom stave procesom hydrogenácie. Ide teda o výrobok rastlinného pôvodu, prírodný a vegánsky.

Pri nákupe sójového vosku je veľmi dôležité vziať do úvahy jeho teplotu topenia, to znamená, pri akej teplote sa začína topiť. A práve tieto údaje určujú použitie vosku, ako podrobne vysvetlím nižšie. V závislosti od toho, na čo sa bude používať, je potrebné kúpiť vosk s požadovanými vlastnosťami.

SÓJOVÝ VOSK NA SVIEČKY

Sójový vosk na sviečky sa používa hlavne na prípravu sviečok v skle alebo inej nádobe. Ak potrebuješ vyrobiť sviečky zo sójového vosku vo formách s tvarmi, je potrebné kúpiť vosk s vysokou teplotu topenia alebo tvarovateľný vosk.

Sójový vosk s nízkou teplotou topenia nemá dostatočnú konzistenciu na výrobu sviečok vo formách. Preto sa pri práci s týmto voskom vždy odporúča vyrábať sviečky v cementových nádobách, kokosových škrupinách, drevených polenách, alebo guľatinách, hliníkových plechovkách ...

Ako sa tento typ sviečok vyrába zo sójového vosku? Veľmi jednoducho! Stačí roztaviť vosk, pridať farbivo, aromatickú esenciu a dobre premiešať. Naplniť nádobu a nechať tuhnúť. Nakoniec umiestniť knôt a počkať, kým úplne stuhne. Odporúča sa naplniť nádobu, keď má vosk asi 50°C.

Okrem toho pri výrobe sviečok zo sójového vosku je veľmi dôležité, nepridávať prehnané množstvo esenciálneho oleja alebo aromatickej esencie. Treba mať na pamäti, že ak sa pridá priveľa, nebude sa dobre integrovať do vosku a vytvoria sa škvrny alebo hrudky. Odporúča sa pridať 4% aromatickej esencie.

V internetovom obchode Gran Velada je možné kúpiť sójový vosk na sviečky určený do nádob na sviečky, aj do foriem s tvarmi. Stačí si vybrať produkt, ktorý potrebuješ a svoju objednávku dokážeš spracovať rýchlo, pohodlne a bezpečne. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhaj kontaktovať a my ti pomôžeme s čímkoľvek budeš potrebovať.

SÓJOVÝ VOSK S VYSOKOU TEPLOTOU TOPENIA

Sójový vosk s vysokou teplotou topenia, tiež známy ako tvarovateľný, sa používa na výrobu sviečok vo formách rôznych tvarov. Tým, že ma vysokú teplotu topenia, dosahujú sa konzistentné sviečky s dostatočnou tvrdosťou, takže keď svietia, topia sa postupne. Tento sójový vosk umožňuje vyrobiť prírodné a vegánske sviečky s požadovaným tvarom. 

Naše odporúčanie je používať sójový vosk s vysokou teplotou tavenia v dvojrozmerných formách s jednoduchými tvarmi, aby sa pohodlnejšie roztavili. Ak je potrebné vyrobiť zložitejšie sviečky, odporúča sa do sójového vosku pridať 20% kyseliny stearovej. Týmto spôsobom sa dosiahne väčšia tvrdosť a konzistencia.

Samozrejme, je dôležité mať na pamäti, že sójový vosk s vysokou teplotou topenia sa nemôže použiť na výrobu masážnych sviečok alebo na kozmetiku. Ak chceš použiť tento typ spracovania, je potrebné sa rozhodnúť pre sójový vosk s nízkou teplotou topenia.

Pri výrobe sviečky s vysokou teplotou topenia treba sójový vosk roztaviť v hrnci na strednom ohni. Do formy je potrebné navliecť knôt, alebo umiestniť vodiacu tyč a formu naplniť. Sviečku je potrebné nechať stuhnúť na mieste bez prievanu a bez náhlych zmien teploty.

Je veľmi dôležité, aby bola sviečka pred otvorením formy dobre stuhnutá. Odporúča sa nechať tuhnúť najmenej 24 hodín, aj keď to závisí od teploty okolia. Po rozložení formy je sviečka pripravená na použitie.

SÓJOVÝ VOSK S NÍZKOU TEPLOTOU TOPENIA

Najbežnejší je sójový vosk s nízkou teplotou topenia. Teplota topenia sa pohybuje medzi 40 až 55°C, čiže sa ľahko topí a nehorí. Tento vosk sa používa v kozmetike a na výrobu masážnych sviečok a sviečok v nádobe.

Sójový vosk s nízkou teplotou topenia sa používa tiež v kozmetike na dodanie konzistencie a textúry kozmetickému výrobku. Okrem toho zabezpečuje zmäkčujúci účinok. To znamená, že zabraňuje dehydratácii pokožky vytvorením ochrannej vrstvy, ktorá zabraňuje strate prirodzenej vlhkosti.

Zvyčajne sa používa ako prísada pri výrobe balzamov na pery, mastí, krémov, vlasovej kozmetiky ... Odporúčaná dávka sa pohybuje medzi 2 až 10%. Závislosti to od typu výrobku a požadovanej konzistencie.

Okrem toho je sójový vosk s nízkou teplotou topenia ideálny na výrobu masážnych sviečok. Je potrebné ho kombinovať s maslom, alebo rastlinnými olejmi a je možné pridať éterické oleje, aby skvele voňali. Pri tavení vosk nehorí, takže ho možno aplikovať priamo na telo a vychutnať si masáž.

Použitie sójového vosku s nízkou teplotou topenia tu nekončí. Môže sa tiež použiť na výrobu voňavých voskových osviežovačov vzduchu. Sú to malé aromatické figúrky, ktoré sa umiestnia na zohrievanú plochu aróma lampy. Teplo čajovej sviečky ich pomôže roztopiť a figúrky uvoľnia svoju vôňu.

VEĽKOOBCHOD SO SÓJOVÝM VOSKOM

Ak hľadáš veľkoobchod so sójovým voskom, je tu k dispozícii. Sójový vosk je možné kúpiť veľkoobchodne s nízkou aj vysokou teplotou topenia. K dispozícii je úsporný formát sójového vosku za najlepšiu cenu pre ručne vyrábané výrobky. V prípade akýchkoľvek otázok, alebo návrhov, náš tím zákazníckych služieb rád pomôže vyriešiť všetko, čo je potrebné.