Prírodné spirulina zelené farbivo

Prírodné zelené sfarbenie

Mleté morské riasy spirulina. Takto získate naše prírodné zelené farbivo , ktoré môžete pridať do svojich krémov, mydiel a dokonca aj kolínskych vôd. Je úplne prírodná a rastlinná, takže vaša domáca kozmetika bude udržateľná. Okrem toho môžete obohatiť svoje krémy a mydlá vďaka výhodám spiruliny. Je to riasa, ktorá sa považuje za zdroj bielkovín a vitamínov. V skutočnosti ho v dávnych dobách už konzumovali pre svoje viacnásobné vlastnosti. Mayovia a Aztékovia už využívali túto riasu na kozmetické účely.

Toto prírodné zelené farbivo sa okrem iného používa na výrobu domáceho mydla. Pridáva sa do tekutého mydla a mieša sa, aby sa dobre premiešalo a úplne integrovalo. Z Gran Velada odporúčame predtým rozpustiť farbivo v malom množstve vody a pridať ho už zmiešané do mydla, aby sa uľahčila integrácia.

Pri výrobe kozmetických výrobkov pre domácich majstrov s prírodnými farbivami je dôležité mať na pamäti, že farba nebude vo všetkých prípadoch rovnaká, pretože závisí od množstva použitého sfarbenia a produktu, do ktorého sa pridáva. A je to tak, že v glycerínovom mydle nedostaneme rovnakú farbu ako napríklad v kréme. Na obrázkoch môžete vidieť, ako sa intenzita zelenej líši v závislosti od vyrobeného produktu a celkového množstva pridaného farbiva.

Výhody spiruliny

Táto prášková morská riasa má okrem iného veľké množstvo vitamínov, rastlinných bielkovín, živín a minerálov, ako je zinok alebo železo. Okrem toho medzi výhody spiruliny patria jej antioxidačné vlastnosti, ktoré poskytuje chlorofyl. Je dobrým ochrancom pokožky, dodáva jej pružnosť a podporuje tvorbu kolagénu a elastínu. Preto môžete použiť aj prášky z rias spirulina vo forme extraktu na výrobu krémov proti starnutiu, proti vráskam alebo zrelých pleťových krémov.

List

  • Popis: Spirulina platensis geitler
  • Krajina pôvodu: Ázia
  • Systém sušenia: umelý
  • Farba: tmavozelená
  • Vôňa: vyhovujúca, intenzívna
  • Vzhľad: vyhovujúci
  • Celkový popol: 9,50 %
  • Vlhkosť: 7%
  • Viac informácií nájdete v priložených dokumentoch.

Stiahnite si dokumentáciu tu

List Stiahnuť (0)

Alergény Stiahnuť (0)

Alergény Stiahnuť (254.64k)

List Stiahnuť (358.33k)

Karta bezpečnostných údajov Stiahnuť (628.99k)

UKÁŽEME TI AKO NA TO