Rastlinná kyselina stearová

Kyselina stearová kúpiť

V spoločnosti Gran Velada si môžeš kúpiť rastlinnú kyselinu stearovú, ktorá sa získava z palmového oleja po procese kryštalizácie. Je 100 % rastlinná a bez genetickej manipulácie. Kyselinu stearovú môžeš kúpiť vo veľkom na výrobu sviečok, tvrdenie mydiel alebo výrobu domácej kozmetiky.

Rastlinná kyselina stearová sa získava z rafinovaného, bieleného a dezodorizovaného palmového oleja. Tento olej sa hydrogenuje a potom sa jeho tuky hydrolyzujú. Po tomto procese sa podrobí frakcionácii kryštalizáciou pri nízkej teplote a následnej filtrácii na čistenie.

Jedným z použití rastlinnej kyseliny stearovej, ktorú si tu môžeš kúpiť, je na výrobu sviečok. Môže sa používať samostatne alebo ako prísada do vosku. V druhom prípade je odporúčané dávkovanie 10 %. Jej funkcia? Uľahčuje odformovanie a eliminuje odkvapkávanie pri ručne vyrábaných sviečkach. Okrem toho sa do formovateľného sójového vosku môže pridať až 20 %, aby bol tvrdší a konzistentnejší.

Na dosiahnutie dobrého výsledku je dôležité dodržiavať teplotu topenia. Treba tiež poznamenať, že rastlinná kyselina stearová môže zmeniť farby sviečok. Zmení sa aj ich krycia schopnosť a jas.

Kyselina stearová v mydlách

Ďalšou možnosťou je použitie kyseliny stearovej v mydlách na získanie tvrdších mydiel s jemnou a dlhotrvajúcou penou. Zvyčajne sa do receptúry pridáva v malých množstvách.

Kyselina stearová v mydlách by sa nemala používať bez iných menej nasýtených olejov, inak bude výsledné mydlo tvrdé a krehké. Pri výpočte hodnoty SI by sa s ňou malo zaobchádzať ako s iným tukom alebo olejom.

Ako sa kyselina stearová používa v mydlách? Rozpusti ju spolu s ostatnými tukmi a olejmi, pričom na 453,6 celkového množstva tukov a olejov pridaj približne 15 ml rastlinnej kyseliny stearovej.

Kyselina stearová v kozmetike

Kyselina stearová sa môže používať aj v kozmetike. V tomto prípade sa uisti, že kyselina stearová je bohatá na kyselinu palmitovú, ako je to v prípade kyseliny stearovej, ktorú si môžeš kúpiť od Gran Velada.

Naša rastlinná kyselina stearová obsahuje približne 60 % kyseliny palmitovej (C16) a 37 % kyseliny stearovej (C18). Je teda bohatá na kyselinu palmitovú, čo je v kozmetike veľmi cenená vlastnosť.

V kozmetike sa kyselina stearová používa ako emulgátor, stabilizátor emulzií, surovina na výrobu povrchovo aktívnych látok na kozmetické účely, maskovacie alebo čistiace činidlo. Pomáha zahusťovať prípravky.

Kde kúpiť kyselinu stearovú?

Ak hľadáš, kde kúpiť kyselinu stearovú, vstúp do internetového obchodu Gran Velada. Máme veľkoobchod a maloobchod, s množstevnými zľavami. Vytvárame personalizované rozpočty pre veľké množstvá. Objednaj si svoje obľúbené produkty! Rýchle dodanie.

Technické vlastnosti kyseliny stearovej:

  • Zloženie: Kyselina stearová
  • Vzhľad: biele mikrogranule
  • Teplota topenia: 55-60 ° C
  • Číslo kyslosti: 200-213 mgKOH/g
  • Jódové číslo: <0,5 g12/100g
  • Vlhkosť: <0,2%
  • Zloženie mastných kyselín: C16: 58-67% // C18: 37%
  • Skladovanie a konzervácia: kyselina stearová by sa mala skladovať na chladnom a suchom mieste bez vystavenia slnku alebo teplu, pretože vysoké teploty znižujú jej oxidačnú stabilitu.

Stiahnite si dokumentáciu tu

Karta bezpečnostných údajov Stiahnuť (677.75k)

List Stiahnuť (166.29k)

Certifikát netestované zvieratá Stiahnuť (464.74k)

Te mostramos cómo