Pigmenty na sviečky

V tejto sekcii sú zhromaždené práškové pigmenty na sviečky. Ide o farbivá, ktoré sú nerozpustné vo vode a poskytujú vyšší výkon a lepšie rozpustenie pri výrobe ručne vyrobených sviečok. Tieto práškové pigmenty na sviečky sú vysokej kvality, nepresúvajú sa a sú koncentrované. K zoznamu výhod treba pridať, že neškvrnia, farba sa nezhoršuje a neupcháva knot. Navyše majú vysokú farbivú silu, takže na dosiahnutie požadovanej farby stačí veľmi málo. Preto sú tak rentabilné.

Pigmenty na sviečky

Zoznam produktov

1/3

Najnovšie príspevky na blogu

Práškové pigmenty na sviečky

V tejto časti sú zoskupené práškové pigmenty pre sviečky. Ide o farbivá, ktoré sú nerozpustné vo vode a poskytujú vyšší výťažok a lepšie riedenie pri výrobe ručne vyrábaných sviečok. Tieto práškové pigmenty pre sviečky sú vysoko kvalitné, nemigrujú a sú koncentrované. K zoznamu výhod musíme dodať, že nezanechávajú škvrny, farba sa nedegraduje a neprekáža knôtu. Okrem toho majú vysokú farbiacu schopnosť, takže na dosiahnutie požadovanej farby stačí veľmi malé množstvo. Preto sú také ziskové.

Uvidíš, že máme širokú škálu pigmentov na výrobu vlastných domácich sviečok. Paleta farieb sa pohybuje od zemitých, prírodných, červených a ružových tónov až po modré, fialové alebo zelené. V tomto prípade sa predávajú v prášku, v nádobách rôznych veľkostí. Pri práci s týmito práškovými pigmentmi sa odporúča zriediť ich v malom množstve tekutého parafínu. Týmto spôsobom sa ľahšie rozpúšťajú a vyhýbajú sa hrudkám farby.

V závislosti od množstva použitého farbiva získaš jeden alebo druhý tón. Preto od Gran Velada odporúčame pred výrobou finálnych sviečok vykonať malé farebné testy. Týmto spôsobom môžeš vypočítať, koľko pigmentu musíš pridať na získanie požadovanej farby. Maj na pamäti, že ak sa pridá veľa farbiva, bude mať tendenciu dekantovať, pretože parafín ho nebude schopný absorbovať. Akonáhle sa rozhodneš, koľko farbiva použiť, zrieď ho v plastovom pohári s trochou tekutého parafínu a keď je dobre integrovaný, zapracuj túto zmes do zvyšku parafínu.

Paleta farieb, ktorú sme vytvorili, je založená na znalostiach a kritériách nášho dizajnérskeho tímu. Samozrejme, musí byť jasné, že ide o subjektívnu interpretáciu, pretože každá osoba môže mať inú víziu rovnakej farby.

Navrhnutím širokej palety farieb sa snažíme prispôsobiť všetkým vkusom a predovšetkým uľahčiť výrobu zmesi našim zákazníkom. Ak chceš vytvoriť vlastnú škálu farieb od nuly, môžeš to urobiť tak, že sa uchýliš k primárnym farbám. Týmto spôsobom získaš tóny, ktoré sú úplne podľa tvojich predstáv. Ponúkame ti všetky možnosti, pre ktoré sa rozhodneš, že najlepšie vyhovujú tvojim potrebám.

Tento typ pigmentov sa odporúča na výrobu sviečok v skle alebo v akomkoľvek inom type nádoby. Dôvod? Majú tendenciu dekantovať. Ak sa to stane vo sviečkach v skle, nie je problém, pretože škvrny zostávajú na dne a nie sú viditeľné. Ak však urobíš sviečky vo forme a dekantácii, škvrny budú v hornej časti sviečky, pretože pri práci sa to robí s voskom hore nohami.

Preto na výrobu sviečok s formami ti odporúčame pracovať s tekutými farbivami alebo anilínmi, pretože nedekantujú.

Výhody a nevýhody použitia pigmentov na sviečky: Hlavnou výhodou je, že farby sú nemenné, nedegradujú svetlom a plynutím času. Hlavnou nevýhodou je, že sú veľmi pracné na riedenie a ak sa tento postup nevykoná správne, rozbitie častice maltou, môžu dekantovať a nechať body na sviečkach.

V našich blogoch nájdeš návody, kde je vysvetlené, ako farbiť sviečky rôznymi technikami. Nezabudni tiež, že v internetovom obchode Gran Velada nájdeš všetky potrebné materiály a môžeš si vyrobiť vlastné sviečky.