Podlhovastá ryhovaná forma na sviečky

Silikónová forma na sviečky

Hľadáš formy na výrobu originálnych a dekoratívnych sviečok? V Gran Velada objavíš široký katalóg so stovkami rôznych modelov silikónových foriem na sviečky, s veľmi rozmanitými tvarmi a vo všetkých druhoch veľkostí. Môže sa použiť aj s inými materiálmi, ako sú živica, cement alebo sadra. Objav svoju kreatívnu stránku s formami Gran Velada! Získaš pekné sviečky na výzdobu svojho domova, predaj alebo darovanie.

Táto forma sa vyznačuje tým, že je nepriľnavá a pružná, čo veľmi uľahčuje vyberanie figúrok z formy. Vyniká tiež svojou odolnosťou a dlhou životnosťou. Aby ostala ako nová, po každom použití ju dobre vyčisti a skladuj ju na mieste bez vlhkosti a mimo dosahu slnečného žiarenia.

Forma na výrobu sviečok

Táto forma na výrobu sviečok je jedným z materiálov, ktoré nemôžu chýbať pri výrobe. Budeš tiež potrebovať:

  • Vosk alebo parafín
  • Aromatická esencia
  • Tekuté farbivo na sviečky
  • Voskovaný knôt

Na výrobu tohto typu sviečok odporúčame použiť vosk GV-20. Tento vosk je ideálny najmä na výrobu sviečok v silikónových formách a vďaka nemu získaš dokonalé figúrky s množstvom detailov. Je to veľmi kvalitný vosk, ktorý poskytuje prvotriedne výsledky. Navyše práca s ním je veľmi jednoduchá a nie sú potrebné žiadne predchádzajúce skúsenosti.

Čo sa týka vône, môžeš si vybrať tú, ktorá sa ti páči najviac. Na zafarbenie sviečok odporúčame použiť tekuté farby na sviečky. Ich použitie je veľmi jednoduché a zaručujú veľmi dobré výsledky. Sú dostupné v širokej škále farieb. Nájdeš tu celý rad koncentrovaných tekutých farbív, ktoré sú veľmi kvalitné a cenovo výhodné.

Pri výbere knôtu musíš brať do úvahy priemer alebo šírku figúrky, ktorú sa chystáš vyrobiť. Do úvahy musíš brať aj bod topenia vosku a to, či sa do neho pridávajú prísady alebo nie.

Všetky materiály na výrobu sviečok nájdeš v internetovom obchode Gran Velada.

Ako vyrobiť domáce sviečky

Tu ti krok za krokom ukážeme, ako vyrobiť domáce sviečky s touto formou. Uvidíš, aké je to jednoduché!

  1. Vosk roztop na panvici alebo v hrnci na miernom ohni. Keď zostanú malé kúsky ešte neroztavené, vypni oheň a nechaj zvyškové teplo dokončiť jeho roztavenie.
  2. Medzitým do formy navleč knôt. Prestrč ho cez otvor v základni a upevni ho v hornej časti pomocou držiaka na knôt. Toto je najjednoduchší spôsob umiestnenia knôtu. Ak nemáš vo forme otvor, môžeš ho ľahko urobiť pomocou ostrého predmetu.
  3. Do roztopeného vosku pridaj tekuté farbivo a niekoľko kvapiek vonnej esencie a dobre premiešaj, aby sa ingrediencie spojili. Je dôležité, aby vosk nebol presýtený vôňou, ani farbou. Maj na pamäti, že ak pridáš príliš veľa vône a farby, vosk ich nebude dobre absorbovať.
  4. Naplň formu a nechaj vosk úplne vychladnúť. Je dôležité, aby v miestnosti nebol prievan ani nedochádzalo k náhlym zmenám teploty. Zabrániš tak prepadnutiu sviečky.
  5. Sviečku vyber z formy, odrež prebytočný knôt a ozdob ju podľa svojich predstáv. Je pripravená na použitie!

Ak si chceš krok za krokom pozrieť, ako si vyrobiť domáce sviečky, veľa nápadov nájdeš na našom blogu www.blog.granvelada.sk.

Kde kúpiť formy na sviečky?

Zadaj www.granvelada.sk a kúp si formy na sviečky. Nájdeš tu jeden z najväčších katalógov na trhu s exkluzívnym dizajnom foriem. Ponúkame všetky ingrediencie potrebné na výrobu vlastných sviečok. Bezplatné a individuálne poradenstvo. Rôzne spôsoby platby. Rýchla preprava.

Te mostramos cómo