Forma tancujúci pár v objatí

Silikónová forma na sviečky

Silikónová forma tancujúci pár v objatí, ideálna na výrobu sviečok. Dá sa použiť aj s inými materiálmi, ako sú živice, cement alebo sadra. Zaobstaraj si ju a popusti uzdu svojej kreativite! Získaš krásne výtvory, ktorými môžeš ozdobiť svoj domov, predávať ich alebo darovať ako darček.

Táto forma sa vyznačuje tým, že je nepriľnavá a pružná, čo veľmi uľahčuje vyberanie kúskov z formy. Vyniká tiež svojou odolnosťou a trvanlivosťou. Aby zostala ako nová, mal by si ju po každom použití dobre vyčistiť a skladovať ju na mieste bez vlhkosti a mimo dosahu slnečného žiarenia.

Forma na výrobu sviečok

Táto forma na výrobu sviečok je jednou z pomôcok, ktoré ti pri výrobe sviečok nesmú chýbať. Budeš tiež potrebovať:

  • Vosk alebo parafín
  • Aromatická esencia
  • Tekuté farbivo na sviečky
  • Voskovaný knôt

Na výrobu tohto typu sviečok odporúčame použiť vosk GV-20. Odporúča sa najmä na výrobu sviečok v silikónových formách, vďaka čomu získaš dokonalé výtvory s množstvom detailov. Je to veľmi kvalitný vosk, ktorý poskytuje dobré výsledky. Navyše práca s ním je veľmi jednoduchá a nie sú potrebné žiadne predchádzajúce skúsenosti.

Pokiaľ ide o aromatickú esenciu, môžeš si vybrať tú, ktorá sa ti páči najviac. Na zafarbenie sviečok odporúčame použiť tekuté farby na sviečky. Ich použitie je veľmi jednoduché a poskytujú veľmi dobré výsledky. Sú tiež dostupné v širokej škále farieb. Nájdeš tu celý rad koncentrovaných tekutých farbív, ktoré sú veľmi úsporné a cenovo výhodné.

Pri výbere knôtu musíš zohľadniť priemer alebo šírku výtvoru, ktorý sa chystáš vyrobiť. V závislosti od centimetrov si budeš musieť vybrať jeden alebo druhý. Do úvahy musíš vziať aj bod topenia vosku a to, či sa do neho pridávajú prísady.

Všetky materiály na výrobu sviečok nájdeš v internetovom obchode Gran Velada.

Ako vyrobiť domáce sviečky

Tu ti ukážeme ako krok za krokom vyrobiť domáce sviečky s touto formou. Uvidíš, aké je to jednoduché!

1.    Vosk rozpusti v hrnci na miernom ohni. Keď zostanú malé kúsky, vypni oheň a nechaj zvyškové teplo vosk roztopiť.

2.    Medzitým navleč knôt do formy. Za týmto účelom ho vlož cez otvor v základni a drž ho hore držiakom knôtu. Je to najjednoduchší spôsob, ako umiestniť knôt. Ak tvoja forma nemá otvor, môžeš ho ľahko urobiť ostrým predmetom.

3.    Pridaj tekuté farbivo a niekoľko kvapiek aromatickej esencie do roztaveného vosku a dobre premiešaj. Je dôležité, aby si sviečky nepresýtil vôňou alebo farbou. Pamätaj, že ak pridáš príliš veľa vosku, nebude ich dobre absorbovať.

4.    Naplň formu a nechaj ju úplne vyschnúť. Je dôležité, aby nedošlo k prievanu alebo náhlym zmenám teploty, týmto spôsobom zabrániš ich poškodeniu.

5.    Vyklop sviečku, odrež zvyšný knôt a sviečka bude hotová.

Ak si chceš krok za krokom pozrieť, ako si vyrobiť domáce sviečky, veľa nápadov nájdeš na našom blogu www.blog.granvelada.sk.

Kde kúpiť formy na sviečky?

Navštív stránku www.granvelada.sk a kúp si formy na sviečky. Nájdeš tu jeden z najväčších katalógov na trhu s exkluzívnymi vzormi. Nájdeš tu aj všetky ostatné prísady, ktoré potrebuješ na výrobu vlastných sviečok. Bezplatné poradenstvo a individuálny prístup. Rôzne spôsoby platby. Rýchle dodanie.

Te mostramos cómo