Forma Traja králi

VIANOČNÁ FORMA NA SVIEČKY

Forma na vianočné sviečky, ideálna na ich výrobu doma. Táto forma sa vyznačuje odolnosťou, nelepivosťou a flexibilitou, čo veľmi uľahčuje odformovanie. Práca s ňou je veľmi pohodlná a dosiahneš s ňou krásne Vianočné sviečky na ozdobenie svojho domova v tejto špeciálnej atmosfére.

Po použití je potrebné formu vyčistiť, dobre osušiť a uskladniť na mieste bez vlhkosti. Takto ju budeš môcť znova použiť, keď budeš potrebovať. Nižšie ti ukážeme krok za krokom, čo budeš potrebovať na výrobu vianočných sviečok a ako ich vyrobiť doma s touto formou.

  

FORMA NA VÝROBU VIANOČNÝCH SVIEČOK

Forma na výrobu vianočných sviečok je jedným z nástrojov, ktoré nám pri výrobe nemôžu chýbať. Budeš tiež potrebovať:

  • Vosk alebo parafín
  • Aromatickú esenciu
  • Tekuté farbivo na sviečky
  • Voskovaný knôt

Na výrobu tohto druhu sviečok odporúčame použiť vosk GV-20. Je špeciálne odporúčaný na výrobu sviečok vo formách zo silikónu a dosiahneš s ním dokonalé figúrky plné detailov. Ide o vosk vysokej kvality, ktorý poskytuje veľmi dobré výsledky. Okrem toho je jeho použitie veľmi jednoduché a nepotrebuješ žiadne predchádzajúce skúsenosti.

Pokiaľ ide o aromatickú esenciu, môžeš si vybrať takú, ktorá sa ti najviac páči. V Gran Velada máme k dispozícii rad vianočných esencií, ktoré sú perfektné na aromatizovanie doma vyrábaných sviečok.

Na farbenie sviečok ti odporúčame zvoliť tekuté farbivá na sviečky. Sú veľmi ľahko použiteľné a poskytujú veľmi dobré výsledky. Okrem toho sú dostupné v širokej palete farieb. Nájdeš tu radu koncentrovaných tekutých farbív, ktoré sú veľmi úsporné a ekonomické.

Pri výbere knôtu musíš brať do úvahy priemer alebo šírku figúrky, ktorú budeš vyrábať. Podľa centimetrov, ktoré bude mať,  zváž vyber jedeného alebo druhého typu knôtu. Okrem toho je potrebné zohľadniť bod topenia vosku a či sú pridané alebo nie sú pridané prísady do sviečok.

Všetky materiály na výrobu sviečok nájdeš v internetovom obchode Gran Velada.

 

Ako vyrobiť vianočné sviečky

Tu ti krok za krokom ukážeme, ako vyrobiť vianočné sviečky s touto formou. Uvidíš, aké je to jednoduché!

1. Roztop vosk v hrnci na miernom ohni. Keď tam zostanú malé kúsky, ktoré sa ešte neroztopili, vypni oheň a nechaj zvyšné teplo dokončiť proces roztápania.

2. Medzitým prestrč knôt cez otvor na spodku formy. Potom ho upevni na vrchnej strane pomocou držiaka na knôt. Je to najjednoduchší spôsob, ako knôt umiestniť. Ak forma nemá otvor, môžeš si ho ľahko vytvoriť pomocou špicatého ostrého predmetu.

3. Do roztopenej voskovej zmesi pridaj tekuté farbivo a pár kvapiek aromatickej esencie a dobre zmes premiešaj, aby sa ingrediencie spojili. Je dôležité nepridávať príliš veľa vône ani farby, pretože ak bude zmes príliš nasýtená, vosk ich nemusí dobre absorbovať.

4. Formu naplň voskom a nechaj ho úplne stuhnúť. Je dôležité, aby pri tuhnutí nebola forma vystavená prievanu ani náhlym zmenám teploty, aby sa zabránilo vzniku nežiaducich dutín alebo nerovností na povrchu sviečky.

5. Sviečku vyklop z formy, odstrihni prebytočný knôt a je pripravená na použitie.

Ak chceš vidieť podrobný návod na výrobu vianočných sviečok, na našom blogu www.blog.granvelada.sk nájdeš množstvo nápadov. Klikni na tento odkaz www.blog.granvelada.sk a nájdeš krok za krokom tutoriály na vytvorenie tvojich Vianočných sviečok.

Tiež si môžeš stiahnuť náš bezplatný manuál s praktickými informáciami. Bude ti veľkým prínosom pri výrobe tvojich vianočných sviečok.

Kde kúpiť formy na Vianočné sviečky?

Zadaj www.granvelada.sk a môžeš si kúpiť formy na vianočné sviečky. Nájdeš tu jeden z najväčších katalógov na trhu s exkluzívnym dizajnom. Máš tu na dosah ruky aj všetky potrebné ingrediencií na výrobu vlastných sviečok. Bezplatné poradenstvo a osobný prístup, rôzne možnosti platby a rýchle dodanie.

Te mostramos cómo