Forma šperkovnica

Silikónová forma šperkovnica

Silikónová forma šperkovnica, veľmi jednoduchá na použitie. Forma sa skladá z dvoch častí: misky a veka. Získaš vďaka nej okrúhlu šperkovnicu s pekným vrúbkovaným a ryhovaným povrchom, ktorá je ideálna na uloženie šperkov, ktoré používaš v každodennom živote!

Forma šperkovnica vyniká svojou odolnosťou, v skutočnosti vydrží na viacero použití. Okrem toho je nepriľnavá a pružná, takže sa z formy ľahko vyberá. Po skončení práce s ňou ju musíš dobre vyčistiť, vysušiť a uskladniť na mieste bez vlhkosti a bez priameho svetla.

Forma na výrobu šperkovnice

Forma na výrobu šperkovnice umožňuje prácu s rôznymi materiálmi. Je ideálna na použitie s:

Všetky materiály sú k dispozícii v online obchode Gran Velada. V závislosti od povrchovej úpravy, ktorú chceš dosiahnuť, si budeš musieť vybrať jeden alebo druhý. Napríklad s polyuretánovou živicou získaš šperkovnicu z materiálu podobného plastu, ktorý je prakticky nerozbitný. Pri živici na vodnej báze je výsledok veľmi podobný keramike a je veľmi jemný. Zatiaľ čo cement je ideálny, ak chceš rustikálnejší vzhľad. Ty sa rozhodni, práve to je na ručnej výrobe to dobré!

Ako si vyrobiť domácu šperkovnicu

Tu ti krok po kroku ukážeme, ako si vyrobiť domácu šperkovnicu. Ukážeme ti rôzne možnosti, aby si si mohol vybrať tú, ktorá sa ti najviac páči.

S polyuretánovou živicou:

  • Odváž do pohára 75 g zložky A a ďalších 75 g zložky B a dobre premiešaj. S 1 litrom každej zložky môžeme vyrobiť 13 šperkovníc.
    Pretrep lososové farbivo, pridaj niekoľko kvapiek a dobre premiešaj.
    Nalej do foriem a nechaj vychladnúť asi hodinu.
    Vyklop šperkovnicu z formy a je hotová!

So živicou na vodnej báze:

  • Zmiešaj 250 g živice vo vode so 70 g vody a miešaj, kým nedosiahneš homogénnu hmotu bez hrudiek.
    Pridaj štipku pigmentu na cement a omietku a dobre premiešaj, kým sa úplne nerozptýli.
    Naplň formy a niekoľkokrát ich jemne pobúchaj na doske, aby sa hmota dobre usadila.
    Nechaj dobre vyschnúť. Je dôležité, aby úplne vyschli, a tak sa pri vyklápaní nerozbijú.

Ako vidíš, výroba domácej šperkovnice je jednoduchá a môžeš si ju prispôsobiť materiálom a farbou, ktorá sa ti najviac páči. Daj sa do práce, pretože výsledok stojí za to!

Kde kúpiť formu na šperky?

V internetovom obchode Gran Velada si môžeš kúpiť formy na šperky a všetky materiály, ktoré potrebuješ na ich výrobu doma. Nájdeš tu aj mnoho ďalších modelov foriem pre tvoje ručne vyrobené výtvory. Kvalita a dobrá cena. Rôzne spôsoby platby. Rýchle dodanie.

Te mostramos cómo