Prírodná farba žltý kurkumín

Kurkumínové farbivo

Prírodné žlté farbivo rastlinného pôvodu, ktoré sa extrahuje z koreňa kurkumy, rastliny, ktorá sa pestuje hlavne v Ázii a ktorá sa používa od staroveku s viacerými aplikáciami. V našom internetovom obchode si ho môžete kúpiť v prášku, v nádobách s hmotnosťou 20, 100 alebo 500 gramov. Je to rozpustné farbivo, ktoré je obohatené o výhody kurkumy a ktoré farbia vaše krémy, gély, šampóny alebo mydlá s rôznymi žltými tónmi.

V závislosti od intenzity farby, ktorú chcete získať, by ste mali použiť viac alebo menej množstva farbiva. Okrem toho konečná farba závisí aj od produktu, v ktorom sa používa. A je to tak, že prírodné farbivá nezafarbia krém rovnako ako glycerín alebo sklenené mydlo. Na obrázkoch vyššie môžete skontrolovať rôzne odtiene, ktoré sa dosahujú v rôznych výrobkoch, berúc do úvahy faktory vysvetlené vyššie.

Oddenok je časť kurkumy, kde sa nachádza polyfenol kurkumín, čo je látka zodpovedná za jeho charakteristickú žltú farbu. Tieto korene sú varené, sušené a mleté na výrobu kurkuma prášok. Tento prášok má živú žltú farbu a používa sa na výrobu farbív.

Výhody kurkumy

Kurkuma sa používa v ázijských krajinách, najmä v Indii, už tisíce rokov. Táto rastlina sa používa ako kozmetický výrobok po stáročia. Pôsobí ako silný antioxidant, preto sa v celej histórii používa na liečbu kožných problémov.

Kurkuma sa používa ako kozmetický výrobok po stáročia. Je to lacná a prírodná liečba s veľmi dobrými výsledkami. Výhody kurkumy sú dobre známe v kozmetickom svete pre svoju silu proti akné, vráskam alebo kožným škvrnám.

Tieto vlastnosti obohacujú prírodné žltkasté farbivo, jedno z najpoužívanejších od staroveku. Napríklad v Indii sa používa už tisíce rokov. Začalo to ako farbivo na vlnu a jeho použitie sa rozšírilo. V súčasnosti sa v kozmetickom priemysle používa v opaľovacích krémoch a dokonca aj v gumách. Teraz ho môžete pridať do svojej kozmetiky pre domácich majstrov, aby ste získali požadovaný odtieň žltej.

List

  • Výrobok: Kurkumín HS farbivo
  • Definícia: Prírodné farbivo E-100 I rozpustné vo vode, extrahované z koreňov kurkumy štandardizované na dextrózu.
  • Rsi č.: 31.04776/ Mačka / 31.02532/ B
  • Vzhľad: prášok
    Farba: Tmavohnedá žltá.
    Molekulový vzorec C21 H20 O6
  • Molekulová hmotnosť 368,39
  • % čistoty: > 2
  • % vlhkosti: < 15
  • Rozpustnosť: Rozpustný vo vode
  • Zvyšky rozpúšťadla: < 50 mg/kg
  • Čas použiteľnosti: Jeden rok od dátumu spracovania, ak sa skladuje na chladnom a suchom mieste pri teplote 20-25 ° C v uzavretej nádobe.

Stiahnite si dokumentáciu tu

List Stiahnuť (374.82k)

Karta bezpečnostných údajov Stiahnuť (1.22M)

Te mostramos cómo