Technický minerálny pigment ultramarínovo tmavofialový

Minerálne technické pigmenty 

Minerálne technické pigmenty, ktoré môžeš získať v Gran Velada, sú prírodné farbivá určené pre remeslá, výtvarné práce alebo priemyselné použitie. V žiadnom prípade sa nemôžu používať na kozmetiku, mydlá alebo potraviny. Sú k dispozícii v širokej  farebnej škále a môžeš s nimi vytvárať rôzne odtiene. Sú to pigmenty vo veľmi prírodných farbách, v zemitých tónoch a kovových tónoch, ktoré im dodajú veľmi výnimočný vzhľad. Nájdeš u nás farby výrazné ako je červená, ultramarínová modrá alebo chrómová zelená, a mnoho ďalších. 

Minerálne pigmenty sú veľmi trvácne práškové farbivá s vysokou farbivosťou a odolnosťou voči svetlu a teplote. Malé množstvo týchto pigmentov bude stačiť na získanie intenzívnych farieb. Vďaka vysokej farbivosti a farebnej intenzite sú najekonomickejším farbivom, pretože ho netreba mnoho na vytvorenie sýtej farby.

Tieto pigmenty môžeš použiť na zafarbenie rôznych umeleckých výtvorov: keramika, sádra, sviečky ...  vyrobiť vlastné oleje, akryláty a akvarely alebo získať úplne novú a unikátnu farbu.

Ako používať práškové technické pigmenty ?

Práškové minerálne pigmenty sú veľmi univerzálne farbivá s rôznymi technikami a spôsobmi použitia. Pre ich použitie sa odporúča ich rozptýliť, aby sa zabránilo vzniku hrudiek a dosiahla sa väčšia intenzita. Pri rôznom množstve pridaného pigmentu sa môžeš dostať od jemnejších a bledších farieb až k živým a intenzívnym tónom.

Ďalšou možnosťou je zmiešať ich priamo s cementovým alebo sádrovým práškom a zafarbiť napr. voňavé keramické osviežovače vzduchu, svietniky alebo iné keramické figúrky. Pigment sa zmieša s práškovou bázou a pri pridávaní vody na výrobu zmesi sa zafarbí v svetlom odtieni.

Kde kúpiť minerálne technické pigmenty ?

V internetovom obchode Gran Velada si môžeš kúpiť širokú škálu technických minerálnych pigmentov pre remeslá a výtvarné umenie, rovnako ako aj nespočetné množstvo materiálov na výrobu najoriginálnejších remesiel. Spracujte svoj nákup online a vo veľmi krátkom čase dostanete svoju objednávku.

Te mostramos cómo