Koriandrový esenciálny olej

Vlastnosti koriandrového esenciálneho oleja

Koriandrový esenciálny olej  má vlastnosti súvisiace s kozmetikou a aromaterapiou. Konkrétne sa tento éterický olej extrahuje zo semien koriandra. Je to zložka, ktorá prinesie výhody kozmetike, ktorú vyrábaš doma.

Koriandrový esenciálny olej je známy svojimi antibakteriálnymi a antifungálnymi vlastnosťami, preto sa používa na výrobu domácich liekov v prípadoch akné. Je tiež široko používaný ako prísada na výrobu dezodorantov, pretože má príjemnú arómu a pomáha eliminovať nepríjemné pachy.

Vlastnosti koriandrového esenciálneho oleja tu nekončia. Je známy svojim protizápalovým účinkom. To znamená, že pomáha zmierniť kŕče, údery a miernu bolesť svalov.

Koriandrový esenciálny olej na pokožku

Koriandrový esenciálny olej na pokožku sa väčšinou používa v prípadoch akné a mastnej pleti. Je to skvelá ingrediencia na výrobu:

  • Antiseptické mydlá a čistiace prostriedky na tvár
  • Masky a peelingy
  • Krémy pre mastnú pleť

Maj na  pamäti, že ho môžeš použiť ako prísadu do mnohých ďalších kozmetických prípravkov. Ide o:

  • Masti
  • Masážne oleje
  • Termovašky
  • Krémy 

Použitie koriandrového esenciálneho oleja

K týmto použitiam koriandrového esenciálneho oleja musíme pridať vlastnosti, ktoré sa mu pripisujú v oblasti aromaterapie. V tomto prípade je spojený s dobrou energiou a radosťou. Považuje sa za dobrý stimulant, preto sa jeho použitie odporúča v prípadoch únavy. A nielen to! Semená koriandra sa vyznačujú obsahom fyto-estrogénu, preto je tento éterický olej známy ako veľké afrodiziakum, ktoré pomáha prebudiť a zvýšiť libido. 

Aké má použitie v aromaterapii? Môže sa použiť napríklad na prípravu vonných sviečok, masážnych sviečok, masážnych olejov, aromatických kúpeľov, vankúšových hmiel... Je to veľmi všestranný produkt s nespočetným množstvom použití, takže neváhaj a zaobstaraj si ho!

Kde kúpiť koriandrový esenciálny olej?

Ak hľadáš, kde kúpiť koriandrový esenciálny olej, vstúp do internetového obchodu Gran Velada a nájdeš ho za dobrú cenu. Aj tu máš mnoho ďalších produktov pre tvoju domácu výrobu. Rôzne spôsoby platby a rýchla doprava.

Stiahnite si dokumentáciu tu

List Stiahnuť (908.76k)

Alergény Stiahnuť (1.17M)

Osvedčenie IFRA Stiahnuť (1006.7k)

Karta bezpečnostných údajov Stiahnuť (2.55M)

UKÁŽEME TI AKO NA TO