Oreganový esenciálny olej

Vlastnosti oreganového esenciálneho oleja 

Oreganový esenciálny olej má z kozmetického hľadiska veľmi podstatné vlastnosti. Je tiež známy tým, že je silným antibakteriálnym činidlom, ktoré vyniká svojou dezinfekčnou silou. Preto je skvelou ingredienciou na výrobu domácich čistiacich prostriedkov a dezinfekčných prostriedkov.

Ako vidíme, oreganový esenciálny olej má antibakteriálne vlastnosti, ktoré z neho robia skvelú zložku na výrobu produktov na kožné infekcie, baktérie, huby a bradavice. Pomáha tiež bojovať proti všiam.

K týmto vlastnostiam musíme pridať jeho protizápalový účinok , preto sa používa na zmiernenie miernej bolesti svalov, kĺbov alebo reumatizmu. V tomto prípade si môžeš pripraviť masážny olej alebo obklady, ktoré ťi na tento účel pomôžu.

A má aj  viac výhod! Obsahuje antioxidanty , ktoré pomáhajú neutralizovať voľné radikály, čím zabraňujú predčasnému starnutiu buniek. Preto sa používa ako zložka pri výrobe kozmetiky na vrásky.

Teraz, keď vieš, na čo je oreganový esenciálny olej, kúp si ho   a vyťaž z neho maximum. Maj na pamäti, že na to, aby mal tieto  vlastnosti, musí byť oreganový esenciálny olej chemotypizovaný, ako je tento z Gran Velada. To znamená, že bol extrahovaný z aromatickej rastliny, ktorá bola analyzovaná a z ktorej boli overené zložky. Chemotyp označuje molekulu, ktorá má najväčšiu prítomnosť a ktorá poskytuje tieto  vlastnosti.

Oreganový  esenciálny olej proti tvorbe húb a plesní

Oreganový éterický olej na huby sa odporúča najmä pre tých, ktorým   sa tvoria huby na nohách. Oregano je bohaté na karvakrol, zložku, ktorá inhibuje rast viacerých baktérií a húb. Nemôže sa aplikovať priamo na postihnuté miesto, ale musí sa zriediť v nosnom oleji alebo použiť na výrobu masti.

Oreganový esenciálny olej na pokožku

Oreganový esenciálny olej pre pokožku je skvelou zložkou, ak máš mmastnú pokožku  alebo akné. Jeho antibakteriálny účinok ti pomôže liečiť tieto problémy. Okrem toho sa oreganový esenciálny olej odporúča pre zrelú pleť , pretože je bohatý na antioxidanty. Ako sme už povedali pri niekoľkých príležitostiach, nemôže sa používať priamo na kožu, takže ho zahrň do kozmetiky, ktorú robíš, a môžeš využívať tieto výhody.

Oreganový esenciálny olej na bradavice

Oreganový esenciálny olej na bradavice sa používa pre svoje antivírusové a antibakteriálne vlastnosti, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred patogénmi. V prípade bradavíc pomáha zmenšiť ich veľkosť a znižuje prítomnosť vírusu, ktorý ich spôsobuje. Pamätaj, že by sa nemal aplikovať priamo na bradavicu. Vždy ho musíš riediť, pretože je čistý.

Oreganový esenciálny olej kontraindikácie

Oreganový esenciálny olej nemá žiadne relevantné kontraindikácie , ak sa používa v odporúčaných dávkach a pre uvedené aplikácie. Je to prírodná zložka, ktorá sa nedá prehltnúť a nemala by sa aplikovať čistá, ani na pokožku, ani na vlasy.

To, že oreganový esenciálny olej nemá žiadne významné kontraindikácie, neznamená, že pri jeho používaní nemusíš dbať na opatrnosť. Neodporúča sa používať u tehotných žien, dojčiat a maloletých. Okrem toho musí byť mimo dosahu detí. 

Použitie oreganového esenciálneho oleja

Existuje mnoho použití, ktoré poskytuje oreganoví esenciálny olej v kozmetike. V skutočnosti je ideálny na použitie ako prísada do širokej škály receptúr na:

  • Mydlá
  • Čističe
  • Krémy
  • Domáce masti
  • Masti
  • Obklady
  • Šampóny

Ďalšie použitie chemotypizovaného oreganového esenciálneho oleja súvisí s čistením a používa sa na výrobu výrobkov pre domácnosť, ktoré pomáhajú dezinfikovať všetky typy povrchov.

Oreganový esenciálny olej kúpiť

Vstúp do internetového obchodu Gran Velada a kúp si oreganový esenciálny olej tej najlepšej kvality. V www.granvelada.com ho môžeš získať za veľmi dobrú cenu a v rôznych formátoch. Vybav svoju objednávku pohodlne online a my ti ju pošleme do niekoľkých dní. Tu si môžeš kúpiť čistý oreganový esenciálny olej ako  úplne prírodnú zložku získanú destiláciou parou tejto rastliny.

Chemotypizovaný oreganový esenciálny olej, ktorý si môžeš kúpiť v našom internetovom obchode, ti pomôže vytvoriť širokú škálu kozmetiky, od krémov na zrelú pokožku až po masti na huby alebo bradavice. Chop sa ho a využi ho naplno!

Stiahnite si dokumentáciu tu

Stiahnite si tu Alergény Stiahnuť (0)

Stiahnite si tu Technický list Stiahnuť (0)

Stiahnite si tu Certifikát IFRA Stiahnuť (0)

Karta bezpečnostných údajov Stiahnuť (1.18M)

Te mostramos cómo