Esenciálny olej palmarosa
-15%

Vlastnosti esenciálneho oleja palmarosa

Palmarosový esenciálny olej má z kozmetického hľadiska mnoho vlastností. Je to veľmi plnohodnotná zložka, ktorú možno použiť na výrobu kozmetických výrobkov pre mastnú, zrelú a citlivú pleť.

Tu sú najdôležitejšie výhody esenciálneho oleja palmarosa. Aby však mal tieto vlastnosti, je nevyhnutné, aby bol čistý, ako ten, ktorý si môžeš kúpiť v Gran Velada a ktorý sa získava destiláciou tejto rastliny vodnou parou.

Palmarosový esenciálny olej má údajne hojivé a regeneračné vlastnosti. Podporuje obnovu pokožky a pomáha predchádzať skorému vzniku vrások a jemných liniek. Odporúča sa preto na suchú, zrelú pleť alebo pleť so stopami po akné.

Toto nie sú jediné výhody esenciálneho oleja palmarosa! Je známy pre svoje vlastnosti regulujúce tvorbu kožného mazu, ktoré pomáhajú regulovať mastnotu pokožky a prinášajú jej rovnováhu.

Palmarosový éterický olej má tiež antiseptické a antimykotické vlastnosti. Má tiež upokojujúce účinky, preto sa môže používať na výrobu výrobkov pre citlivú alebo podráždenú pokožku.

Vlastnosti esenciálneho oleja Palmarosa pre pokožku

Ako vidíme, medzi vlastnosti palmarosového esenciálneho oleja pre pokožku patrí jeho hojivý a regeneračný účinok. Hovorí sa tiež, že má vlastnosti regulujúce tvorbu kožného mazu. To z neho robí skvelú zložku pre mastnú pleť so sklonom k akné.

Ak k tomu pridáme skutočnosť, že je známy svojimi antiseptickými a antimykotickými vlastnosťami, získame dokonalú kombináciu. Pomáha čistiť a dezinfikovať pokožku a zabraňuje množeniu baktérií, ktoré sú často príčinou akné. Okrem toho jeho hojivé účinky pomáhajú pupienkom k rýchlejšiemu hojeniu. A tým, že regeneruje pokožku, zabraňuje vzniku škvŕn.

Esenciálny olej Palmarosa - aromaterapie

Palmarosový esenciálny olej v aromaterapii podporuje pokoj. V skutočnosti sa odporúča v prípade stresu a vysoko stresových situácií. Pomáha potláčať nervozitu a pomáha vytvárať pokojnú a mierumilovnú atmosféru. Môžeš ho použiť na výrobu sviečok alebo osviežovačov vzduchu. Je tiež ideálna do relaxačných kúpeľov.

Palmarosový esenciálny olej na vlasy

Palmarosový esenciálny olej na vlasy sa odporúča v prípade lupín alebo nadmerného mastenia. Prečo? Vďaka svojim antiseptickým vlastnostiam pomáha hĺbkovo čistiť a prečistiť pokožku hlavy. Prispieva tak k čistejšiemu vzhľadu vlasov.

Chceš si užiť výhody esenciálneho oleja palmarosa pre svoje vlasy? Potom stačí pridať niekoľko kvapiek do šampónov, masiek alebo domácich toník. Výborne sa kombinuje s prírodnými rastlinami, ílmi a bahnom.

Palmarosa esenciálny olej kontraindikácie

Nie sú známe žiadne kontraindikácie palmarosového esenciálneho oleja, ak sa používa v odporúčaných dávkach a na určené účely. Pri jeho používaní sa však odporúča dodržiavať tieto bezpečnostné opatrenia:

  • Nemôže sa prehltnúť ani aplikovať priamo na pokožku alebo vlasy
  • Nevhodné pre tehotné a dojčiace ženy.
  • Nepoužívať u detí mladších ako 18 rokov.
  • Uchovávaj mimo dosahu detí.
  • Vyhni sa dlhodobému používaniu, pokiaľ to nie je predpísané lekárskou predbežnou registráciou.
  • Gran Velada nie je zodpovedná za používanie alebo aplikáciu tohto produktu.

Palmarosa esenciálny olej: ako používať

Ako používať éterický olej palmarosa? Všimni si, že sa nedá aplikovať priamo na pokožku alebo vlasy, preto je najlepšie pridať ho do kozmetických prípravkov, ktoré si pripravíš doma. Môžeš ho použiť napríklad na prípravu:

  • Čistiace mydlá pre mastnú pleť
  • Antiseptické maste
  • Upokojujúce oleje
  • Regeneračné krémy a krémy pre zrelú pleť
  • Masky pre mastnú pleť
  • Maste na ekzém a dermatitídu

Pri používaní palmarosového esenciálneho oleja je dôležité mať na pamäti, že by sa mal pridávať na konci procesu a za studena, aby nadmerné teplo neznížilo jeho vlastnosti. Na obohatenie výrobkov stačí niekoľko kvapiek. Zároveň im dodá príjemnú vôňu.

Technický list prírodného oleja z palmarosy

Toto sú najdôležitejšie technické vlastnosti palmového esenciálneho oleja:

  • Zloženie: Bylinkový olej Cymbopogon Martini
  • Extrakcia: získava sa destiláciou vodnou parou palmarosa.
  • Žltá kvapalina s bylinnou, sladkou a kvetinovou vôňou.
  • Vedecký názov rastliny: Cymbopogon martini

Stiahnite si dokumentáciu tu

Certifikát netestované zvieratá Stiahnuť (0)

Alergény Stiahnuť (135.68k)

Karta bezpečnostných údajov Stiahnuť (1.18M)

List Stiahnuť (187.89k)

Osvedčenie IFRA Stiahnuť (235.74k)

Te mostramos cómo