Pelargóniový esenciálny olej

Vlastnosti esenciálneho oleja pelargónie

Pelargóniový esenciálny olej má veľmi dobre známe vlastnosti v oblasti kozmetiky a aromaterapie. Pripisuje sa mu najmä sťahujúci, hojivý a povzbudzujúci účinok, je to veľmi plnohodnotný esenciálny olej, ktorý možno s veľkou obľubou využívať!

Pozrime sa bližšie na vlastnosti éterického oleja z pelargónie! Účinné látky v tomto oleji pomáhajú čistiť, dezinfikovať a hojiť pokožku, pomáhajú uzatvárať póry, čím zabraňujú šíreniu akné.

Okrem týchto vlastností má éterický olej z pelargónie aj hojivé vlastnosti. Jeho zlúčeniny pomáhajú tkanivám rýchlejšie sa hojiť, preto sa používa na výrobu prípravkov na herpes, ekzémy a strie.

Tým sa však výhody éterického oleja z pelargónie nekončia. Je známy aj pre svoje anticelulitídne účinky. Pomáha aktivovať krvný obeh, čím zlepšuje vzhľad pomarančovej kože, zadržiavanie tekutín alebo zlý krvný obeh v nohách.

Na čo sa používa éterický olej z pelargónie? Má veľmi intenzívnu vôňu, ktorá pôsobí ako repelent, hlavne proti muchám a komárom. Je preto ideálny na výrobu vlastných repelentov.

Esenciálny olej z pelargónie na pleť

Esenciálny olej z pelargónie na pokožku je známy svojimi sťahujúcimi, antibakteriálnymi a hojivými vlastnosťami. Preto sa odporúča na prípravu produktov proti akné. Jeho účinné zložky pomáhajú dezinfikovať pokožku a podporujú hojenie malých rán.

Eterický olej z pelargónie sa odporúča používať na mastnú alebo zmiešanú pleť. Môžeš ho použiť na výrobu krémov, masiek, sér..., ale maj na pamäti, že by sa nikdy nemal aplikovať priamo na pokožku. Vždy by sa mal riediť a používať ako prísada do tvojich prípravkov.

Esenciálny olej z pelargónie na tvár teda pomôže zlepšiť stav pupienkov, ale nikdy ho nepoužívajte čistý priamo na pokožku. Môžeš ho zriediť napríklad v oleji, ako je jojobový.

Esenciálny olej z pelargónie má pre pleť ešte ďalšie pozitívne účinky! Je známy svojou stimulačnou aktivitou. Pomáha aktivovať krvný obeh, zlepšuje vzhľad celulitídy a problémy so zadržiavaním tekutín.

Kozmetické vlastnosti pelargóniového esenciálneho oleja

Ak chceš využívať kozmetické vlastnosti éterického oleja z pelargónie, stačí, ak ho zaradíš do prípravkov, ktoré si pripravuješ doma. Niekoľkými kvapkami môžeš obohatiť svoje domáce kozmetické prípravky. Zároveň im dodá príjemnú vôňu.

Gerániový éterický olej v kozmetike môžeš použiť na prípravu širokej škály kozmetických výrobkov, napr:

  • Pleťové krémy
  • Čistiace mydlá
  • Sťahujúce toniká
  • Lymfatické a drenážne oleje
  • Relaxačné kúpele
  • Masky na tvár a vlasy
  • Šampóny
  • Telové zábaly

Esenciálny olej pelargónie na vlasy

Spoznaj výhody esenciálneho oleja z pelargónie pre vlasy! V tomto prípade sa odporúča na lupiny, mastné vlasy a na podporu rastu vlasov. Prispievajú k tomu vyššie uvedené vlastnosti.

Jeho sťahujúce a antibakteriálne účinky pomáhajú vlasom, aby boli čisté, takže je ideálnou zložkou pri výrobe šampónov, masiek alebo peelingov. Veľmi dobre sa kombinuje s ílmi a prírodnými rastlinami.

Okrem toho esenciálny olej z pelargónie na vlasy pomáha ich zdravšiemu a silnejšiemu rastu. prečo? Jeho stimulačné vlastnosti pomáhajú aktivovať krvný obeh v pokožke hlavy, čím podporuje rast vlasov.

Aromaterapie éterickým olejom pelargónie

Pelargóniový esenciálny olej má aj aromaterapeutické vlastnosti. Považuje sa za esenciálny olej par excellence pre ženy a odporúča sa používať počas menštruácie a menopauzy.

Okrem toho sa pelargoniový éterický olej v aromaterapii používa na upokojenie nervozity a vyrovnanie emócií. Pomáha znižovať duševný stres a vyčerpanie a podporuje pokoj. Podporuje rovnováhu medzi telom a mysľou a zmierňuje úzkosť. Možno ho použiť na výrobu vankúšovej hmly, relaxačných kúpeľov, sviečok alebo osviežovačov vzduchu.

Použitie pelargóniového esenciálneho oleja

Ako vidíme, esenciálny olej z pelargónie má mnoho spôsobov použitia, takže v závislosti od toho, aké výhody chceš dosiahnuť, ho môžeš použiť jedným alebo druhým spôsobom. Ak napríklad chceš odohnať muchy, môžeš ho použiť na výrobu sviečky alebo osviežovača vzduchu. Ak dávaš prednosť jeho vlastnostiam v oblasti aromaterapie, jednoducho pridaj niekoľko kvapiek do svojho domáceho aróma difuzéra.

Esenciálny olej z pelargónie sa používa aj v kozmetike. V tomto prípade ho možno použiť na prípravu širokej škály výrobkov od krémov a šampónov až po masky a masážne oleje. Do prípravku sa vždy pridáva za studena, aby sa zachovali všetky jeho vlastnosti.

Ak chceš poznať ďalšie spôsoby použitia esenciálneho oleja z pelargónie, navštív blogy Gran Velada a nájdeš tam recepty krok za krokom. V našich návodoch uvidíš ako tento esenciálny olej používať, a môžeš si tak užívať všetky jeho výhody.

Kontraindikácie esenciálneho oleja z pelargónie

Kontraindikácie esenciálneho oleja geránium nie sú známe, pokiaľ sa dodržiava dávkovanie použitia a používa sa pri vyššie uvedených aplikáciách. Hlavné je, že sa nemôže aplikovať priamo v čistej forme na pokožku, a už vôbec nie konzumovať.

Je však dôležité vziať do úvahy tieto opatrenia: ak si tehotná, myslíš si, že by si mohla byť tehotná alebo dojčíš, nemala by si tento esenciálny olej používať. V týchto prípadoch je vždy potrebné vopred sa poradiť so svojím odborníkom. Neodporúča sa ani na používanie neplnoletými osobami a vždy by sa mal uchovávať mimo dosahu detí.

Nemôže sa používať vo vysokých dávkach a treba sa vyhnúť jeho dlhodobému používaniu, pokiaľ nie je predpísaný lekársky. Spoločnosť Gran Velada nezodpovedá za používanie a aplikáciu tohto výrobku.

Technické vlastnosti pelargóniového esenciálneho oleja

Esenciálny olej z pelargónie sa získava destiláciou listov, kvetov a stoniek tejto rastliny, čím sa zaručuje jeho čistota a kvalita. Z viac ako 250 existujúcich druhov pelargónie sa na výrobu tohto esenciálneho oleja použila pelargónia Pelargonium graveolens, ktorá je charakteristická svojimi aromatickými listami.

  • Zloženie: Pelargonium Graveolens Oil
  • Extrakcia: Esenciálny olej z pelargónie získame destiláciou listov, kvetov a stoniek týchto rastlín
  • Oranžovožltá kvapalina so sladkou, balzamikovou vôňou.
  • Vedecký názov rastliny: Pelargonium graveolens L.

Stiahnite si dokumentáciu tu

Karta bezpečnostných údajov Stiahnuť (832.78k)

List Stiahnuť (102.22k)

Alergény Stiahnuť (95.11k)

Osvedčenie IFRA Stiahnuť (208.71k)

Te mostramos cómo