Zimozeleňový esenciálny olej Wintergreen

Vlastnosti zimozeleňového  esenciálneho oleja Wintergreen

Zimozeleňový esenciálny olej Wintergreen  má   protizápalové a upokojujúce vlastnosti. V skutočnosti sa považuje za veľkého spojenca športovcov. Na čo slúži zimozeleňový esenciálny olej Wintergren? Je to prírodná zložka, ktorá sa odporúča pri výrobe výrobkov na údery, modriny, kontraktúry, reumatizmus, artritídu, tendinitídu, osteoartritídu, vyvrtnutia, ischémiu, menštruačné kŕče a bolesti svalov všeobecne. Hovoríme v každom prípade o miernych ochoreniach a vždy je vhodné poradiť sa s odborníkom. Okrem toho pomáha zmierňovať stuhnutosť a kŕče.

A to všetko vďaka veľmi vysokej koncentrácii metylsalicylátu, zlúčeniny veľmi podobnej kyseline acetylsalicylovej, to znamená aspirínu. Táto účinná látka sa prirodzene nachádza iba v dvoch rastlinách po celom svete: breza a zimozeleň, preto je esenciálny olej zo zimozelene jedným z najvyhľadávanejších.

Ak si  chceš vychutnať tieto vlastnosti zimozeleňového  esenciálneho oleja Wintergreen, musíš sa uistiť, že si ho kúpiš čistý, ako je tento od Gran Velada. Je to chemotypizovaný zimozeleňový esenciálny olej Wintergreen, to znamená, že bol získaný z analyzovanej aromatickej rastliny, ktorej zložky boli overené. Chemotyp označuje molekulu, ktorá má najväčšiu prítomnosť a ktorá je zodpovedná za jej vlastnosti.

Kontraindikácie zimozeleňového esenciálneho oleja Wintergreen

Používa sa v odporúčaných dávkach a na zavedené použitie, zimozeleňový  esenciálny olej Wintergreen nemá významné kontraindikácie. Napriek tomu je dôležité pri používaní dodržiavať tieto odporúčania:

  • Vždy rešpektovať dávku použitia
  • Neaplikovať priamo na pokožku a neprehľtať
  • Neodporúča sa pre  tehotné alebo dojčiace ženy
  • Neodporúča sa deťom
  • Ľudia užívajúci riedidlá krvi by sa mali vyhnúť ich používaniu
  • Nepoužívať v prípade alergie na salicyláty (aspirín)
  • Zabrániť kontaktu s očami
  • Ak máš pochybnosti, pred použitím sa vždy poraď s odborníkom.

Ako použivať zimozeleňový esenciálny olej Wintergreen

Ak ťa zaujíma, ako používať zimozeleňový  esenciálny olej Wintergreen, pozri sa  na tento jednoduchý trik. Jednou z najlepších možností, ako si vychutnať jeho vlastnosti, je vytvoriť si vlastný masážny olej. Ako? Stačí zriediť pár kvapiek esenciálneho oleja v rastlinnom oleji. Naše odporúčanie je  arnikový olej alebo ľubovník bodkovaný , pretože zdieľajú mnohé vlastnosti. Perfektná kombinácia na zmiernenie menšej bolesti!

Maj na pamäti, že zimozeleňový  esenciálny olej Wintergreen nemôže byť aplikovaný priamo na pokožku. Vždy ho musíš zriediť. Okrem toho by sa v tomto prípade nemal používať hneď po intenzívnom fyzickom cvičení. Odporúča sa nechať prejsť niekoľko hodín.

Tiež sa neodporúča používať po aplikácii tepla na bolestivú oblasť. To znamená, že ak sa elektrická prikrývka používa napríklad na zmiernenie   bolesti, neaplikovať ihneď  tento  produkt s týmto éterickým olejom, pretože teplo zvyšuje absorpciu metylsalicylátu cez pokožku a môže spôsobiť alergie.

Stiahnite si dokumentáciu tu

Stiahnite si tu Alergény Stiahnuť (0)

Stiahnite si tu Technický list Stiahnuť (0)

Stiahnite si tu Certifikát IFRA Stiahnuť (0)

Karta bezpečnostných údajov Stiahnuť (263.05k)

Te mostramos cómo