KOŠICE. Lauryl éter sulfát sodný

Lauryl éter sulfát sodný

Lauryl éter sulfát sodný, tiež známy ako SLES, sa primárne používa ako kozmetická zložka, pretože pomáha vytvárať bohatú penu. Preto je veľmi bežné nájsť ho v receptoch sprchových gélov, mydla na ruky, mydiel na tvár, šampónov ...

SLES alebo lauryl éter sulfát sodný pôsobí ako povrchovo aktívna látka, konkrétne je aniónová. Je to priehľadná kvapalina, veľmi viskózna a bezfarebná, rozpustná vo vode a alkohole. Je to najpoužívanejšia povrchovo aktívna látka pri výrobe prostriedkov na čistenie a umývanie domácností. Používa sa tiež na výrobu kozmetiky a výrobkov osobnej hygieny.

Ďalšie synonymá na označenie lauryl étersulfátu sodného sú: Texapon N40, laureth sulfát sodný, etoxylát laurylsulfát sodný, laurylsulfát sodný-8 sulfát a laurát-8 karboxylová kyselina.

Laureth sulfát sodný

Laureth sulfát sodný je označený ako surovina na výrobu:

  • Šampón
    Mydlo na ruky
    Sprchový gél
    Mydlo na tvár
    Detergent
    Umývačka riadu
    Čistiace prostriedky pre domácnosť

Pri výrobe kozmetických výrobkov sa dávka laureth sulfátu sodného pohybuje medzi 25 a 50%, aby sa dosiahla skutočná koncentrácia medzi 7 a 15% konečného produktu.

Inkompatibilita: SLES interaguje s katiónovými povrchovo aktívnymi látkami, čo spôsobuje stratu aktivity aj pri veľmi nízkych koncentráciách. Je tiež nekompatibilný s iónovými soľami polyvalentných kovov as kyselinami s pH nižším ako 2,5.

Vlastnosti lauryl-étersulfátu sodného

lauryl éter sulfát sodný a čistiace vlastnosti. Vyniká tiež svojím emulgačným účinkom, a preto sa používa ako zložka na výrobu čistiacich prostriedkov.

Toto sú ďalšie z hlavných vlastností lauryl étersulfátu sodného, ktoré si môžete kúpiť v Gran Velada:

  • Vyvíja svoje penivé pôsobenie s ľahostajnosťou k rôznej tvrdosti vody a teplotným zmenám. V skutočnosti je schopný vytvárať bohatú penu aj pri nízkych teplotách.
    Je zvlhčujúci a emulgátor, a preto je veľmi kompatibilný s pokožkou.
    Je veľmi ľahké parfumovať, pretože nemá takmer žiadny zápach. To znamená, že môžete parfumovať svoje spracovanie s arómou, ktorú uprednostňujete, bez toho, aby SLEL zmenil konečný výsledok.
    Byť transparentným produktom uľahčuje farbenie.
    Môže sa ľahko miešať s inými čistiacimi prostriedkami a umožňuje zapracovať ďalšie účinné látky a prísady.

Kde kúpiť lauryl éter sulfát sodný?

V internetovom obchode Gran Velada si môžete kúpiť lauryl éter sulfát sodný (SLES), tiež známy ako sodium laureth sulfate alebo Texapon N40. Nájdete tu aj mnoho ďalších surovín pre vaše DIY spracovanie. Veľkoobchod a maloobchod. Rýchla preprava.

 

Vlastnosti SLES lauryl étersulfátu sodného:

  • Vzhľad: bezfarebná kvapalina
    pH: 5,5 – 6 (5 %)
    Rozsah varu: 100ºC
    Relatívna hustota: 1,04 g/cm3
    Rozpustnosť: ľahko rozpustný v studenej a horúcej vode
    Skladovanie: chráňte pred svetlom a uchovávajte nádoby tesne uzavreté na suchom mieste.
    Odporúčania: môže spôsobiť podráždenie. Zabráňte kontaktu s očami.

Stiahnite si dokumentáciu tu

List Stiahnuť (0)

Karta bezpečnostných údajov Stiahnuť (1.2M)

Te mostramos cómo