Repkový a kokosový vosk na sviečky v skle

Repkový a kokosový vosk

Repkový vosk s kokosom je produkt získaný z rafinovaných rastlinných triglyceridov geneticky nemodifikovaného pôvodu. Je to 100 % rastlinný vosk s veľmi nízkou teplotou topenia, ktorý sa odporúča na výrobu sviečok v sklenených alebo akýchkoľvek iných nádobách.

Tento vosk spája to najlepšie z repkového a kokosového vosku. Vďaka repkovému vosku, z ktorého je vyrobený, veľmi dobre absorbuje aromatické esencie, čo umožňuje ich vyššiu koncentráciu. Okrem toho dosiahneš hladký a nelepivý povrch kokosového vosku.

Repkový a kokosový vosk sú skvelou voľbou na výrobu vonných sviečok v nádobe, pretože do nich možno pridať až 12 % vône (v závislosti od konkrétneho chemického zloženia vône) a do 8 % esenciálneho oleja v prípade väčšiny esenciálnych olejov.

Toto sú najdôležitejšie technické vlastnosti repkového a kokosového vosku:

  • Prezentácia: Blok
  • Teplota topenia: 39 – 42 ºC
  • FFA: max. 0.5%
  • Peroxidový index: max.1 meq / kg
  • Teplota nalievania: 40-50ºC
  • Množstvo povolenej vône: až 12% vône / 8% éterického oleja

Ako sa používa repkový a kokosový vosk

Tento základný vosk je tepelne stabilný, takže ho možno zahrievať až na 70 °C, kedykoľvek je potrebné pridať ďalšie zložky. Neodporúča sa vosk dlhodobo udržiavať pri teplote nad 80 °C, pretože to môže spôsobiť miernu zmenu farby.

V čase topenia sa môžu pridať ďalšie prísady, ktoré pomôžu zlepšiť vlastnosti vosku.

Vône a farbivá by sa mali pridávať do roztaveného vosku a miešať, až kým sa dobre neintegrujú. Stačí niekoľko kvapiek farbiva a nezabudni, že možno pridať až 12 % vonných esencií a 8 % esenciálnych olejov.

Keď sa teplota vosku pohybuje medzi 40 a 50 °C, nalej ho do nádob. Ide o orientačný údaj, ale vždy môžeš vyskúšať aj nižšiu teplotu, aby uvidíš konečný výsledok. Nalievanie pri vyšších teplotách môže viesť k povrchovým defektom a zmršťovaniu alebo odlupovaniu vosku.

Všeobecne platí, že nádoby pri izbovej teplote budú fungovať dobre. Ak sú vyrobené zo skla, odporúča sa ich zahriať na 30 °C, aby sa zabránilo zmršťovaniu.

Sviečky by sa mali chladiť pri izbovej teplote, bez náhlych zmien a bez prievanu. Odporúča sa nechať ich 24 hodín; ak sa na povrchu vyskytnú nejaké chyby, zvyčajne sa objavia počas tejto doby.

Kde kúpiť repkovo - kokosový vosk na sviečky v skle?

Na stránke www.granvelada.com môžeš kúpiť repkovo - kokosový vosk na výrobu sviečok v skle. Predáva sa aj vo veľkom. Nájdeš tu všetky materiály, ktoré budeš potrebovať na ich výrobu doma. Ak máš akékoľvek otázky alebo návrhy, kontaktuj nás a my ti pomôžeme a usmerníme ťa. Máme rôzne spôsoby platby. Rýchla preprava.

Stiahnite si dokumentáciu tu

List Stiahnuť (1.29M)

Te mostramos cómo