Voskovaný knôt na sviečky 8-9 cm

Kúpiť voskovaný knôt

V Gran Velada si môžeš kúpiť voskovaný knôt na sviečky rôznych hrúbok. Predáva sa na metre. Je to základný materiál pri výrobe sviečok, pretože je zodpovedný za horenie sviečky, takže výber správneho knôtu je nevyhnutný pre správne horenie.

Pri výrobe sviečok sa najčastejšie používa voskovaný knôt. Je to bavlnený knôt namočený v parafíne, pripravený na vloženie do sviečky. Líši sa hrúbkou, t. j. počtom vlákien, ktoré má.

Ako vybrať knôt

Pri výbere hrúbky knôtu treba zohľadniť nasledujúce skutočnosti:

  • Priemer sviečky: t. j. aká hrubá bude sviečka. Na to stačí zmerať šírku formy. Ak je napríklad forma široká 6 cm, odporúčaná šírka knôtu je 6-7 cm.
  • Teplota topenia použitého vosku: čím vyššia je teplota topenia vosku, tým hrubší musí byť knôt, pretože bude dlhšie horieť, a preto musí byť knôt silnejší.
  • Prísady: väčšina z nich prispieva k tvrdnutiu sviečok, takže ak sa pridajú prísady, je pravdepodobné, že sviečka bude horieť dlhšie a bude sa musieť použiť hrubší knôt.

Existuje mnoho faktorov, ktoré ovplyvňujú výber toho či onoho knôtu, preto odporúčame vždy vyskúšať rôzne knôty a zistiť, ako horia. To zabezpečí lepšie výsledky, ak sa chystáš vyrobiť veľké množstvo sviečok.

Ak zistíš, že vybraný knôt nehorí dobre, môžeš ho opatrne vymeniť. Na jeho odstránenie môžeš použiť jemnú pinzetu alebo malé kliešte. Postupne ho vytiahni a do zostávajúceho otvoru vlož nový knôt.

Ako vložiť knôt

Existuje niekoľko techník vkladania knôtu:

  • Navliekanie knôtu: na vykonanie tejto techniky je potrebné, aby mali formy na jednom konci malý otvor. Knôt sa vloží cez otvor, prejde pozdĺž celej dĺžky formy a na druhom konci sa pridrží držiakom knôtu. Táto technika sa odporúča pri práci so silikónovými formami.
  • Vodiaca špajdla+ držiak knôtu: ak forma nemá základňu, vodiaca tyč sa umiestni do stredu a na vrchole sa pridržiava držiakom knôtu. Forma sa naplní a po stuhnutí sa sviečka z formy vyberie. Na odstránenie vodiacej tyče môžeš použiť kliešte. Knôt odstrihni na správnu dĺžku a vsuň ho do otvoru. Táto technika je najbežnejšia pri používaní foriem z PVC.
  • Po dokončení sviečky: keď sviečka začne tuhnúť, ale je vo vnútri ešte teplá, vodiacou špajdlou urob otvor a bez problémov doň budeš môcť vložiť knôt. Táto technika sa bežne používa pri sviečkach v nádobách.

Kde kúpiť voskovaný sviečkový knôt?

Na stránke www.granvelada.sk si môžeš kúpiť voskované sviečkové knôty. Nájdeš tu aj všetky materiály, ktoré potrebuješ na výrobu vlastných ručne vyrobených sviečok. Objednávaj pohodlne prostredníctvom nášho internetového obchodu. Rýchle dodanie. Veľkoobchod a maloobchod.

Te mostramos cómo