Babassu olej

Kúpiť Babassu olej 

Babassu olej sa získava z orechov babassu (Orbignya oleifera). Na orechy sa pôsobí fyzikálnym tlakom, surový olej babassu sa filtruje a nakoniec sa rafinuje (neutralizácia, bielenie a dezodorizácia).

Olej zo semien Orbignya oleifera.

Používa sa na prípravu krémov, balzamov na pery, masážnych olejov, masiek na vlasy a mydiel. Je ideálny na prípravu kozmetických výrobkov na suchú, svrbiacu, svrbiacu alebo šupinatú pokožku, vďaka svojim hydratačným a zvláčňujúcim vlastnostiam pokožku zjemňuje a dodáva jej šťavnatý vzhľad. Okrem toho, keďže nezanecháva pocit mastnoty, je dobrou voľbou pre suchú aj mastnú pleť.

Používa sa aj v zmesiach olejov a éterických olejov na masáž, pretože rýchlo preniká do pokožky a kĺže ľahšie ako iné oleje.

Hojne sa používa aj v receptoch na masky na vlasy na obnovu poškodených a kučeravých vlasov. Je dobrou prírodnou náhradou dimetikónu (silikónu).

Vlastnosti babassu oleja

Má skvelú hydratačnú, zvláčňujúcu a vyživujúcu schopnosť, vďaka ktorej je ideálny na výrobu kozmetiky pre suchú, normálnu a mastnú pleť, pretože nezanecháva na pokožke pocit mastnoty.

  • Hydratačný a vyživujúci: vďaka zloženiu bohatému na mastné kyseliny má vynikajúce hydratačné vlastnosti pre suchú aj mastnú pleť, pretože ju hydratuje, vyživuje a zjemňuje bez toho, aby ju zanechával mastnú. Dodáva pokožke pocit hebkosti a zároveň ju chráni pred stratou vlhkosti.

Technické vlastnosti babassu oleja

  • Opis: Vyrába sa z tlaku orechov babassu. Následne sa filtruje a nakoniec rafinuje.
  • Kvalita oleja: rafinovaný
  • Rozpustnosť: rozpustný v oleji (olejový)
  • Index zmydelnenia: 175,79 mg NaOH/g
  • Vedecký názov: Orbignya oleifera (=Attalea speciosa)
  • Ďalšie názvy: palma babasu, babassú alebo babaçu
  • Gran Velada nie je zodpovedná za používanie alebo aplikáciu tohto produktu.

Kde kúpiť babassu olej?

Nájdi babassu olej v našom online obchode na www.granvelada.sk a priprav sa na výrobu vlastných krémov a mydiel. Všetko, čo si len dokážeš predstaviť, nájdeš na webovej stránke Gran Velada. Zodpovieme tvoje otázky a pomôžeme ti s nákupom. Veľkoobchodný aj maloobchodný predajom.

Stiahnite si dokumentáciu tu

Stiahnite si tu Technický list Stiahnuť (0)

Stiahnite si tu Karta bezpečnost Stiahnuť (0)

Te mostramos cómo