Harmančekový olej

HARMANČEKOVÝ OLEJ KÚPIŤ ONLINE

Čo je harmančekový olej?

Harmančekový olej alebo harmančekový olej sa získava maceráciou kvetov harmančeka (Matricaria chamomilla L.) v slnečnicovom oleji

 

Ako používať harmančekový olej?

Heřmánkový alebo harmančekový olej môže byť použitý na zosvetlenie vlasov. Môže sa použiť vo forme masky na vlasy pridaním niekoľkých kvapiek do základnej masky. Tiež ako krém alebo masť na zmiernenie zápalu a liečenie poškodenia kože, ako sú tie, ktoré sú spôsobené akné.

 

Vlastnosti a výhody harmančekového oleja

Heřmánkový olej vďaka pôsobeniu svojich aktívnych zložiek má protizápalové, upokojujúce, antiseptické, dezodorantné, antiakné, hojivé a zosvetľujúce vlastnosti.

  • Protizápalové a upokojujúce: lokálna aplikácia tohto oleja pomáha znižovať zápal a upokojuje pokožku. Odporúča sa v prípadoch citlivej alebo podráždenej pokožky, preto mnohé kozmetické výrobky majú medzi svojimi zložkami harmančekový olej.
  • Antiseptiká, antiakné a hojenie: štúdia ukázala, že harmančekový olej má veľkú antibakteriálnu a dezodoračnú účinnosť. Okrem toho je ideálny na liečbu kožných infekcií, ako je akné, pretože nielen dezinfikuje pokožku, ale pomáha jej lepšie a rýchlejšie sa hojiť. Vďaka všetkým týmto výhodám je v prírodnej kozmetike veľmi užitočné vyrábať výrobky s čistiacimi, protiakné a liečivými vlastnosťami. 
  • Zosvetľovače vlasov: Jedným z najznámejších použití harmančeka je jeho schopnosť zosvetľovať vlasy a vlasy. Je vhodné, aby bol tento efekt požadovaný, pridá sa do mlieka alebo masiek 5% tohto oleja. Okrem zosvetlenia poskytuje harmanček prirodzený lesk caebello.

Tradičné použitie harmančeka

Názov harmanček pochádza z gréckeho "chamaimelon", čo znamená "trpasličí jablko", odtiaľ pochádza zvyk nazývať ho zdrobneninou. 
Táto rastlina je známa už od staroveku. Egypťania ho už používali ako obetu na uctievanie slnka. Hippokrates opísal harmanček ako liečivú rastlinu a Galen odporučil použitie jeho infúzií.
Početné odkazy, ktoré sa objavujú v knihách, piesňach, výrokoch atď., Nám dávajú predstavu o tom, ako cenená bola táto rastlina už od staroveku.
Rastlina a jej extrakty sú určené na kožné stavy, membrány a sliznice, zápaly očí, uší a krku.
Tiež sa používa pri erytéme a ako hojenie kože a slizníc. 
Na kozmetickej úrovni je začlenený do vlasových prípravkov na zosvetlenie vlasov, do ochranných slnečných gélov, do výrobkov pre jemnú, unavenú a podráždenú pokožku, do dekongestantných toník a ako esencia do parfumérie a mydla.

 

Dátový list harmančekového oleja

  • Opis: e získaný maceráciou kvetov harmančeka v slnečnicovom oleji.
    Rozpustnosť: rozpustný v oleji (olejový)
    Odporúčané dávkovanie: medzi 0,5 a 10%
  • Index zmydelnenia: 131,58 mg NaOH/g
    Vedecký názov: Matricaria chamomilla L. (= M. recutita Rauch.; M. courrantiana DC.; Chamomilla recutita (L.) Rauschert). Patrí do čeľade Asteraceae. 
    Ďalšie názvy: harmanček
    Gran Velada nie je zodpovedná za používanie alebo aplikáciu tohto produktu.

Botanické vlastnosti harmančeka:

  • Charakteristika rastliny: Je to jednoročná bylinná rastlina. Dosahuje výšku 10 až 50 centimetrov. Jeho stonky sú vzpriamené, valcovité a pruhované belavozelené. Koruna je žltá a furto hnedá. Kvitne od mája do októbra.
  • pôvod: Pochádza z Európy, severnej Afriky a západnej Ázie. V súčasnosti sa pestuje po celej Amerike.

Kde kúpiť harmančekový olej?

Ak chcete kúpiť harmančekový olej na výrobu krémov, pleťových vôd a mydiel, vstúpte do nášho internetového obchodu www.granvelada.com
Kvalita a dobré služby zaručené. Zadajte objednávku teraz a dostanete ju pohodlne doma.
Na webe nájdete suroviny, ktoré nenájdete v iných obchodoch, ani fyzických, ani online. Personalizované ošetrenie a veľkoobchod a maloobchod 24 hodín denne.

Stiahnite si dokumentáciu tu

Stiahnite si tu Technický list Stiahnuť (0)

Karta bezpečnostných údajov Stiahnuť (389.1k)

Regulačné informácie PRI Stiahnuť (754.46k)

Te mostramos cómo