Vintage mydlová forma

SILIKÓNOVÉ FORMY NA VÝROBU MYDIEL

Silikónové formy sú najlepšou voľbou pri výrobe domácich mydiel. Veľmi ľahko sa s nimi pracuje a proces výroby mydla je oveľa jednoduchší. Výroba domácich mydiel sa môže stať záľubou, ale aj inšpiráciou pre založenie malého podniku. Mydlá môžeš využiť tiež pri príprave výslužiek k svadbe, ako darček svadobčanom.

Skvelé na týchto formách je, že ich nájdeš takmer v akomkoľvek tvare. Formy ti umožňujú   získať veľmi detailné mydlá v tých najoriginálnejších tvaroch. Nájdeš tu formy na vianočné mydlá, halloweenske mydlá, mydlá so zvieratkami, kvetmi, mydlá na svadby, detské oslavy, sväté prijímanie, s morskými motívmi... Nezabudnime ani na klasické oválne, okrúhle alebo štvorcové kúsky mydla. 

Silikónové formy na mydlá predávame v rôznych formátoch, môžeš nájsť individuálne formy na výrobu mydiel po jednom alebo vo formách s niekoľkými rovnakými dutinami, aby sa dali vyrobiť rýchlejšie. Ušetríš tak čas aj materiál.

Jednou z veľkých výhod, ktoré nám tieto formy ponúkajú, je, že nemusíš používať žiadny druh oddeľovacieho prostriedku, pretože mydlá sa dajú po vychladnutí ľahko vybrať z formy. Ak sa rozhodneš vyrábať glycerínové mydlá, stačí len naplniť formu, počkať približne 30 minút, kým mydlo vychladne, a ľahkým stlačením ho môžeš vybrať z formy. Je to také rýchle!

Medzi hlavné charakteristiky silikónových foriem pre mydlá platí, že sú:

  • Veľmi flexibilné, elastické a nepriľnavé, takže mydlá sa dajú veľmi ľahko vybrať bez potreby použitia ďalšieho uvoľňovacieho prostriedku.
  • Odolné, odolávajú vysokým aj nízkym teplotám.
  • Trvanlivé, môžu sa používať neobmedzene dlho, pokiaľ s nimi zaobchádzame so starostlivosťou, ktorú vyžadujú.

Aké kroky treba dodržiavať, aby silikónové formy vyzerali ako nové? Odporúčame dodržiavať tieto jednoduché tipy:

  • Po každom použití by sa mali umyť teplou vodou a mäkkou špongiou a dôkladne vysušiť. V prípade potreby je možné použiť trochu mydla alebo saponátu.
  • Skladuj ich na mieste chránenom pred slnečným žiarením, kde nie je vlhkosť.
  • Nepoužívaj ostré predmety, ktoré môžu poškriabať a poškodiť formu.

Trúfni si pustiť sa do tohto zábavného koníčka, ktorým je výroba domácich mydiel. V Gran Velade nájdeš všetko, čo k tomu potrebuješ, od silikónových foriem až po glycerínové bázy, farbivá, esencie, účinné látky ...

Te mostramos cómo