Forma púštny kaktus

Silikónová forma na sviečky a mydlá

Silikónová forma na výrobu sviečok a remeselných výrobkov. Je tiež skvelá na výrobu mydiel. Táto forma má tvar kaktusu s ramenami. Je veľmi univerzálna a možno ju použiť na rôzne druhy výrobkov. Okrem výroby sviečok sa táto forma dá použiť na mnohé iné remeselné práce.

Sú nepriľnavé a pružné, vďaka čomu sa sviečky veľmi ľahko vyberajú z formy. Aby vydržali dlho, musia sa po každom použití dôkladne vyčistiť a vysušiť bez ohľadu na materiál, z ktorého sú vyrobené.

Forma na výrobu sviečok

Táto forma na výrobu sviečok je jednou z pomôcok, ktoré ti pri výrobe sviečok nesmú chýbať. Budeš tiež potrebovať:

  • Vosk alebo parafín

  • Aromatická esencia

  • Tekuté farbivo na sviečky

  • Voskovaný knôt

Na výrobu tohto typu sviečok odporúčame použiť vosk GV-20. Odporúča sa najmä na výrobu sviečok v silikónových formách, vďaka čomu získaš dokonalé výtvory s množstvom detailov. Je to veľmi kvalitný vosk, ktorý poskytuje dobré výsledky. Navyše práca s ním je veľmi jednoduchá a nie sú potrebné žiadne predchádzajúce skúsenosti.

Pri výbere knôtu musíš zohľadniť priemer alebo šírku výtvoru, ktorý sa chystáš vyrobiť. V závislosti od centimetrov si budeš musieť vybrať jeden alebo druhý. Do úvahy musíš vziať aj bod topenia vosku a to, či sa do neho pridávajú prísady. Všetky materiály na výrobu sviečok nájdeš v internetovom obchode Gran Velada.

Tu ti ukážeme ako krok za krokom vyrobiť domáce sviečky s touto formou. Uvidíš, aké je to jednoduché!

1.    Vosk rozpusti v hrnci na miernom ohni. Keď zostanú malé kúsky, vypni oheň a nechaj zvyškové teplo vosk roztopiť.

2.    Medzitým navleč knôt do formy. Za týmto účelom ho vlož cez otvor v základni a drž ho hore držiakom knôtu. Je to najjednoduchší spôsob, ako umiestniť knôt. Ak tvoja forma nemá otvor, môžeš ho ľahko urobiť ostrým predmetom.

3.    Pridaj tekuté farbivo a niekoľko kvapiek aromatickej esencie do roztaveného vosku a dobre premiešaj. Je dôležité, aby si sviečky nepresýtil vôňou alebo farbou. Pamätaj, že ak pridáš príliš veľa vosku, nebude ich dobre absorbovať.

4.    Naplň formu a nechaj ju úplne vyschnúť. Je dôležité, aby nedošlo k prievanu alebo náhlym zmenám teploty, týmto spôsobom zabrániš ich poškodeniu.

5.    Vyklop sviečku, odrež zvyšný knôt a sviečka bude hotová.

Forma na výrobu mydiel

Forma na výrobu mydla je jednou z pomôcok, ktoré by pri výrobe mydla nemali chýbať. Budeš tiež potrebovať:

  • Mydlo na báze glycerínu
  • Aromatická esencia
  • Alkohol 96º
  • Mydlové farbivá

Všetky materiály na výrobu mydiel nájdeš v online obchode Gran Velada. Ponúkame ti široký sortiment foriem, aby si mohol vyrobiť nekonečné množstvo výrobkov.

Použitie tejto formy je veľmi jednoduché, v skutočnosti stačí postupovať podľa nasledujúcich krokov:

  • Nakrájaj mydlo na báze glycerínu a roztop ho v mikrovlnnej rúre bez varu.
  • Pridaj niekoľko kvapiek aromatickej esencie a farbiva podľa chuti.
  • Naplň formu a postriekaj ju 96º alkoholom, aby sa zabránilo tvorbe bublín.
  • Po úplnom vyschnutí mydlo vyklop.

Kde kúpiť formy na sviečky a mydlá?

Navštív stránku www.granvelada.sk a môžeš si kúpiť silikónové formy na svoje výtvory. Široký katalóg foriem na výrobu mydiel, sviečok, remeselných výrobkov... Rýchle dodanie a rôzne spôsoby platby.

Te mostramos cómo