Kovová forma na výrobu lucerny 10 x 10 cm

Kovové formy na lucerny

Kovové formy na lucerny sú veľmi odolné, pretože pri správnom používaní sa časom neznehodnocujú. Skladajú sa z dvoch častí: formy a protiformy. Priestor medzi oboma formami sa vyplní, a tak získame dokonalý vejárový svetlík.

Cieľom je, aby sa dalo čo najjednoduchšie vyrobiť domáce svetielka. Na to budeš okrem formy potrebovať aj uvoľňovač v spreji a parafín. V tomto prípade odporúčame parafín 58º, pretože je oveľa priesvitnejší ako iné parafíny, a tak oveľa lepšie premieta svetlo cez steny majáka.

Naše kovové formy na svetlomety sú dvojité. Nemajú dno a vonkajšia forma je väčšia ako vnútorná protiforma. Vďaka tomuto zloženiu foriem budeš môcť vytvoriť dokonalú lucernu.

Ako vyrobiť lucerny s týmito formami

Nižšie ti ukážeme, ako vyrobiť lucerny pomocou týchto foriem. Ak si to chceš pozrieť komplexnejšie, môžeš navštíviť naše blogy, kde nájdeš rôzne techniky na výrobu ručne vyrábaných lampiónov. Vypracovanie pozostáva z:

  • Parafín roztop na miernom ohni v hrnci.
  • Medzitým si priprav formy. Polož jednu do druhej na rovný, studený povrch (napr. dlaždice alebo žulovú pracovnú dosku) a strany, ktoré budú v kontakte s parafínom, postriekaj uvoľňovacím sprejom.
  • Keď je parafín na 60 °, je ideálny čas na jeho použitie. Hodí sa do nádoby a začne plniť dno, ktoré zostáva medzi dvoma formami, asi dva centimetre. Cieľom je utesniť ho tak, aby parafín nevyšiel. Nechaj niekoľko minút vychladnúť.
  • Naplň zvyšok lucerny až po okraj. Nechaj asi hodinu vytvrdnúť a odstráň vnútornú formu. Aby sa to dosiahlo, musíš formu otočiť a zatlačiť formu nadol. Pri tomto pohybe sa protiforma odlepí.
  • Lucerna je otočená tak, aby hladká časť bola v hornej časti a dno bolo naplnené tekutým parafínom, aby sa vytvorilé dno. Zostáva len čakať úplne, kým nevyschne.

Vidíš, ako urobiť lucerny veľmi jednoduchým spôsobom. Potrebuješ len správne materiály a postupuj krok za krokom. Ak to chceš vidieť na videu, pozývame ťa na návštevu našich blogov.

Kde kúpiť kovové formy na lampáše?

V Gran Velada si môžeš kúpiť kovové formy na lucerny. Sú k dispozícii v rôznych veľkostiach a existujú štvorcové, kruhové, trojuholníkové, polkruhové, srdcovité, hviezdicové, oválne ... Pozri sa na časť foriem pre lucerny a nájdi tú, ktorá sa ti páči. Pamätaj, že v našom internetovom obchode ti dáme k dispozícii aj zvyšok produktov, ktoré budeš potrebovať na výrobu lampášov doma.

UKÁŽEME TI AKO NA TO