Forma na mydlo v tvare anjela

SILIKÓNOVÉ FORMY NA VÝROBU MYDIEL

Silikónové formy sú  najlepšou voľbou pri výrobe domácich mydiel. Práca s nimi je veľmi jednoduchá a uľahčí tiež proces výroby mydla. Ak teda uvažuješ o výrobe domácich mydiel, či už ako o hobby, na založenie malého podniku alebo na prípravu  svadobných výslužiek, odporúčame ti zvoliť si tento typ formy.

Dobrou vlastnosťou týchto foriem je, že ich nájdeš takmer v akomkoľvek tvare, aký si dokážeš predstaviť. Umožňujú ti vytvoriť si veľmi detailné mydlá v tých najoriginálnejších tvaroch. Nájdeš tu formy na vianočné mydlá, halloweenske, s tvarmi zvierat, kvetov, na svadby, detské oslavy, sväté prijímanie, s morskými motívmi... Nezabúdame ani na klasické oválne, okrúhle, štvorcové a hranaté mydlá.

Silikónové formy na mydlá sa dodávajú v rôznych tvaroch, môžeš nájsť individuálne formy na výrobu mydiel po jednom alebo v podobe foriem s niekoľkými rovnakými dutinami, aby bola ich výroba rýchlejšia. Ušetríš tak čas aj materiál.

Jednou z veľkých výhod týchto foriem je, že nemusíš používať žiadny druh oddeľovača, pretože mydlá sa dajú po vychladnutí ľahko vybrať z formy. Ak sa rozhodneš vyrábať glycerínové mydlá, stačí naplniť formu, počkať približne 30 minút, kým mydlo vychladne, a ľahkým tlakom ho z formy vybrať. Je to také rýchle!

Medzi hlavné vlastnosti silikónových foriem na mydlá patrí, že sú:

  • Veľmi pružné, elastické a nepriľnavé, takže mydlá sa dajú veľmi ľahko vybrať z formy bez toho, aby bolo potrebné použiť akýkoľvek ďalší uvoľňovací prostriedok.
  • Odolné, odolávajú vysokým aj nízkym teplotám.
  • Trvanlivé, môžeme ich používať neobmedzene dlho, pokiaľ s nimi zaobchádzame s potrebnou starostlivosťou.

Aké kroky treba dodržiavať, aby moje silikónové formy zostali ako nové? Aby ste svoje formy udržali v perfektnom stave, odporúčame dodržiavať tieto jednoduché tipy:

  • Po každom použití by sa mali umyť vlažnou vodou a mäkkou špongiou a dôkladne vysušiť. V prípade potreby možno použiť trochu mydla alebo saponátu.
  • Skladuj ich na suchom mieste mimo dosahu slnečného svetla.
  • Nepoužívaj ostré alebo rezné prvky, ktoré by mohli formu poškriabať a poškodiť.

Pusti sa do tohto zábavného koníčka výroby domácich mydiel. V Gran Velada nájdeš všetko, čo na to potrebuješ, od silikónových foriem až po glycerínové základy, farbivá, esencie, účinné látky...

Te mostramos cómo